Nogomet

VIDEO: Golijada u Dohi, Brazil i Japan sigurni

Jan Šneler • petak, 12.10.2018.
VIDEO: Golijada u Dohi, Brazil i Japan sigurni
Foto: EPA

U reprezentativnoj pauzi odigrane su i prijateljske utakmice od kojih valja izdvojiti pobjede Brazila i Japana te zanimljiv susret u Dohi između Katara i Ekvadora...

Uz natjecateljske utakmice u Ligi nacija i kvalifikacijama za Afrički kup nacija, danas je odigran niz prijateljskih susreta. Izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih, a svakako najuzbudljivije bilo je u Dohi između Katara i Ekvadora.

Brazil je u Riyadu svladao Saudijsku Arabiju s 0:2. Puno bolju igru u prvom dijelu gosti su okrunili pogotkom u 43. minuti. Strijelac je bio Gabriel Jesus. Zanimljivo, Brazilu su dva pogotka poništena u prvom dijelu zbog zaleđa. U nastavku susreta, Brazilci su puno bolji i konstantno pritišću domaći sastav.

Saudijci su imali nekoliko izglednijih prilika, no nisu uspijevali biti koncentrirani u samoj završnici. U 85. minuti zbog pregrubog starta pocrvenio je Mohamme Al Owais, a konačnih 0:2 postavio je Alex Sandro u samoj završnici susreta.

U Seoulu su se sastali Južna Koreja i Urugvaj, a do pobjede je stigla domaća momčad. U prvom dijelu Urugvajci su bili bolji i konkretniji, no do pogotka nisu stigli. Situacija se mijenja u 66. minuti kada je Ui-Jo Hwang zabio za vodstvo domaćih. Pogotku je prethodio jedanaesterac koji nije uspio realizirati Heung-Min Son.

Par minuta kasnije, Matias Vecino donosi izjednačenje gostima. Takav rezultat bio bi najpošteniji, no Urugvajci nisu izdržali i u 79. minuti Woo-Young Jung postavlja konačnih 2:1.

Japan je na svom terenu bez većih problema svladao Panamu s 3:0. Puno bolju igru Japanci su započeli pogotkom Takumija Minamina na samom kraju prvog dijela. U nastavku susreta, vodstvo je povećao Junya Ito, a pet minuta do kraja autogolom Harolda Cummingsa postavljen je konačni rezultat.

Golijada pogodaka u Dohi završila je pobjedom domaćeg Katara, a gostujući Ekvador je završio susret s dva igrača manje. Katar je sjajno otvorio susret i nakon 36. minuta vodio s dva pogotka razlike. U nastavku susreta, Hassan Al Haidos zabija iz jedanaesterca za velikih 3:0. Par minuta kasnije, Enner Valencia smanjio je zaostatak, no već u 68. minuti Almoez Abdulla ponovno donosi tri pogotka prednosti domaćem sastavu.

Ekvador je još pogocima Valencije i Jose Cevallosa pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio. Napomenimo kako je u 73. minuti Frickson Erazo dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, dok je u sudačkoj nadoknadi direktni crveni dobio Valencia.

Prijateljske utakmice:
Japan - Panama 3:0
Južna Koreja - Urugvaj 2:1
Katar - Ekvador 4:3
Saudijska Arabija - Brazil 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!