Nogomet

Dalić: "Bili smo odgovorniji nego protiv Španjolske"; Lovren: "Bod je dobar"

Jan Šneler • petak, 12.10.2018.
Dalić: "Bili smo odgovorniji nego protiv Španjolske"; Lovren: "Bod je dobar"
Foto: FaH

Remijem protiv Engleske, Hrvatska je zatvorila drugo kolo UEFA Lige nacija i tako isprala gorak okus nakon poraza od Španjolske...

Hrvatska nije uspjela još postići pogodak u Ligi nacija, ali je konačno došla do prvog osvojenog boda. U komornoj atmosferi prazne Rujevice, Hrvatska i Engleska odigrale su neriješenih 0:0, a ostaje dojam kako Vatreni mogu biti zadovoljni konačnim ishodom. Iako ovaj remi znači da su šanse za prolazak na Final Four ravne nuli, ne stječe se dojam kako su igrači i stručni stožer nezadovoljni.

"Bilo je bitno da pokažemo da možemo biti bolji. Nije loše bilo, nedostajalo je da pokažemo malo više prema naprijed. Neke smo šanse stvorili, bili smo kompaktni, bili smo čvršći i odgovorniji nego prošli put. Ima sada još puno utakmica i rada da bi bili što smo bili. Rekao sam da će biti teško dok se ne vratimo u onu formu", započeo je izjavu nakon utakmice Zlatko Dalić.

Iako je bilo govora o tome i prije susreta, Dalić se odlučio za Antu Rebića od prve minute u samom vrhu napada. Sa Svjetskog prvenstva u Rusiji Rebić je mnogima ostao upamćen kao neumorni trkač i borac, a dobru igru pokazao je i danas.

"Rebić ima tu silinu, agresivnost i brzinu što je danas i pokazao. Mi ćemo vidjeti kad se vrate drugi igrači, tko će pokriti tu poziciju. On to igra u Eintrachtu, igrao je to i protiv Danske i mislim da to može jako dobro odigrati", dodao je Dalić.

Jasno, izbornik A vrste nije zaboravio niti na svog kolegu Nenada Gračana te mlade hrvatske reprezentativce koji su osigurali plasman na Europsko prvenstvo nakon dugih 14 godina.

Zadovoljni osvojenim bodom bili su Dejan Lovren i Ante Rebić. Engleska je bila puno konkretnija i opasnija, no hrvatski reprezentativci ističu kako su Vatreni također imali dobrih prilika.

"Mislim da bi s našom publikom bilo bolje i drugačije završilo. No tako je kako je. Dobar je bod. S obje strane je bilo nekoliko prilika, no sve u svemu možemo biti zadovoljni bodom", rekao je Lovren.

S druge strane, Rebić je istaknuo kako je primarni cilj bio ne primiti gol te jasno spriječiti mogućnost ponavljanja teškog poraza od Španjolske.

"Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, kompaktnu, kao što smo i zamislili. Cilj je bio ne primiti gol. Imali su oni svoje šanse, imali smo i mi i mislim da je ovaj ishod najrealniji. Zadovoljan sam, kreirali smo neke šanse, no nismo ih uspjeli iskoristiti", zaključio je napadač Hrvatske.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!