Košarka

VIDEO: Bolji nastupi Hrvata, Hezonjin najbolji u dresu Knicksa

Branimir Korać • subota, 13.10.2018.
VIDEO: Bolji nastupi Hrvata, Hezonjin najbolji u dresu Knicksa
Foto: EPA

Noćas su na rasporedu bili posljednji predsezonski nastupi za neke momčadi, a dobro su minutažu iskoristili hrvatski košarkaši Mario Hezonja, Ante Žižić i Ivica Zubac...

New York Knicksi upisali su poraz na svom parketu od Brooklyn Netsa u zanimljivom dvoboju koji je izgledao itekako natjecateljski, više je sličio na dvoboj doigravanja nego pripremni.

Mario Hezonja odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu Knicksa, imao je dosta loš ulazak u susret, ali u četvrtoj četvrtini bio je agresivan, dobar i potpuno popravio dojam te pokazao kako na njega mogu računati.

Za 19 minuta provedenih na parketu ubacio je 14 poena (4/8 za dva, 1/2 za tri, 3/4 slobodna) i uhvatio tri skoka, ali je odigrao veliku ulogu u povratku Knicksa u završnici kada su umalo potpuno izbrisali zaostatak.

S 18 poena New York je predvodio Tim Hardaway, no loša vijest je da u završnici nije igrao zbog ozljede šake. Kod Netsa Spencer Dinwiddie upisao je 19 poena.

Vrlo dobar bio je Ante Žižić koji je s Cavsima poražen od Pistonsa 129:110. Žižić je krenuo od prve minute i za 20 minuta provedenih na parketu ubacio je 11 poena (4/4 za dva, 3/6 slobodna) čemu je dodao i osam skokova te bio drugi skakač Cavsa iza Tristana Thompsona.

Posao mu nije bio jednostavan, na drugoj strani bili su Andre Drummond i Zaza Pačulia, ali Žižić se dobro nosio i s njima. Cavsi su upiak glatko poraženi, a u posljednjoj četvrtini Pistonsi su ih torpedirali s vanjskih pozicija.

Priliku je dobio i Ivica Zubac, a Lakersi su svladali i drugi put zaredom Warriorse, ovaj put sa 119:105. Warriorsi nisu imali na raspolaganju Duranta i Iguodalu, a kod Lakersa nisu igrali James, Ingram, Rondo, no svejedno su Lakersi slavili.

Zubac je odradio 18 minuta i ubacio devet poena (3/5 za dva, 3/4 slobodna) uz tri skoka.

Sviatoslav Myhailiuk predvodio ih je s 22 poena, Kyle Kuzma dodao je 19, a kod Warriorsa Klay Thompson bio je na 21 poenu dok je Quinn Cook dodao 20.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!