Tenis

Pliškova i Garcia uvjerljive u polufinalu Tianjina

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
Pliškova i Garcia uvjerljive u polufinalu Tianjina
Foto: EPA

Nikakvih iznenađenja nije bilo u polufinalu WTA turnira u kineskom Tianjinu te su prva i druga nositeljica zasluženo došle do samoga kraja...

Prilično očekivano završila su dva polufinalna meča na WTA turniru Tianjinu. Prva nositeljica Karolina Pliškova uvjerljivo je svladala Timeu Bacsinszky, dok je Caroline Garcia bila sigurna protiv Tajvanke Su-Wei Hsieh.

Lijepa priča 329. tenisačice svijeta došla je kraju. Bacsinszky je odradila sjajan turnir, no preko Pliškove nije mogla. Čehinja je bila nemilosrdna te je za točno 61 minutu izborila finale. U oba seta Pliškova je dva puta oduzimala servis Švicarki i uvjerljivo došla do očekivanog finala.

U drugom polufinalnom meču bilo je daleko više neizvjesnosti premda je Garcia ipak prilično glatko izborila finalni meč. U prvom setu, nakon rane izmjene breakove, Francuskinja pokazuje sjajnu igru u završnim gemovima te slavi sa 6:3. U nastavku meča ponovno Garcia bolje otvara igru i vrlo rano dolazi do breaka.

Činilo se da će sve brzo završiti kada je Garcia povela s 5:1 i imala servis za meč. Ipak, Tajvanka se ne predaje, radi dva breaka i dolazi do prilike da servisom izjednači rezultat. Imala je Hsieh gem loptu za 5:5, no Garcia je dodala gas više i breakom došla do 6:4 te zasluženo prošla dalje.

WTA Tianjin, polufinale:
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Timea Bacsinszky (Švicarska) 6:2 6:1
Su-Wei Hsieh (Tajvan, 5) - Caroline Garcia (Francuska, 2) 3:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!