Tenis

Jastremska iznenadila Zhang, Wang preokrenula protiv Muguruze za finale Hong Konga

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
Jastremska iznenadila Zhang, Wang preokrenula protiv Muguruze za finale Hong Konga
Foto: EPA

U finalu WTA turnira u Hong Kongu igrat će domaća tenisačica Qiang Wang i Ukrajinka Dajana Jastremska koje su danas uspješno prošle polufinale...

Poznat je finalni par WTA turnira u Hong Kongu. Snage će odmjeriti kineska tenisačica Qiang Wang te Ukrajinka Dajana Jastremska. Wang je danas imala naporni dan. Nakon što je u jutarnjim satima okončala prekinuti četvrtfinalni meč protiv Eline Svitoline, Kineskinja je morala par sati kasnije igrati protiv Garbine Muguruze.

U prvom setu Kineskinja je dobro krenula, imala vodstvo od 3:1, no Španjolka se uspjela vratiti. Mala šansa za Wang je došla u posljednjem gemu gdje je dobila priliku za jednu break, odnosno set loptu, no Muguruza je odvela set u 13. igru. U tie-breaku Španjolka dominira, ima vodstvo 6:2, no Wang se uspijeva vratiti na 6:5. Imala je Kineskinja dva servisa za vodstvo, no pogriješila je odmah i Muguruza je uzela prvi set.

U drugom setu ponovno veliki preokreti i breakovi. Kreće opet Wang s breakom kojeg Muguruza odmah neutralizira u drugom gemu. Ipak kineska tenisačica već u trećem gemu dolazi do novog breaka. Španjolka se još jednom vratila u osmom gemu, no Wang nevjerojatno, još jednom odmah vraća prednost. Pri vodstvu 5:4 i servisu za set, Wang je dozvolila Španjolki čak tri break lopte, no ova to nije uspjela iskoristiti.

U posljednjem setu, Muguruza je odlično igrala na početku. Rani break, vodstvo od 4:1 i sve je išlo u korist Španjolke. Ipak, Wang još jednom pokazuje da igra sjajan tenis te s dva breaka uspijeva slaviti sa 7:5.

Ništa manje dramatično nije bilo niti u drugom polufinalu između Jastremske i Shuai Zhang. Kineskinja je bila favoritkinja i bolje je otvorila prvi set. Nakon niza breakova, Zhang je imala vodstvo 5:3 i servis za set. Jastremska se sjajno vratila, spojila dva oduzeta servisa i sa 7:5 uzela prvu dionicu meča.

U drugom setu ponovno slična priča. Zhang igra bolje na početku, ima vodstvo 3:1, no ponovno Ukrajinka koristi pad u igri Kineskinje i s dva povezana breaka slavi sa 6:4.

WTA Hong Kong, polufinale:
Dajana Jastremska (Ukrajina) - Shuai Zhang (Kina) 7:5 6:4
Qiang Wang (Kina, 6) - Garbine Muguruza (Španjolska, 4) (5)6:7 6:4 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!