Tenis

Tena Lukas pružila odlični otpor, ali ispala u kvalifikacijama Luksemburga

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
Tena Lukas pružila odlični otpor, ali ispala u kvalifikacijama Luksemburga

Prvo kolo kvalifikacija WTA turnira u Luksemburgu bilo je kobno za hrvatsku tenisačicu Tenu Lukas koja je poražena od Richel Hogenkamp...

Hrvatska tenisačica Tena Lukas nažalost nije uspjela proći prvo kolo kvalifikacija na WTA turniru u Luksemburgu. Iako je Lukas pružila dobar otpor i vodila nakon prvog seta, Nizozemka Richel Hogenkamp bila je uspješnija.

Lukas je počela odlično. Rani break već u drugom gemu, konstantni pritisak na servis protivnice i još jedan break na samom kraju seta. Sjajna igra i osvajanje seta sa 6:2 nakon samo 28 minuta igre. Očekivali smo da će Lukas nastaviti sa sjajnom igrom, no dogodilo se suprotno. Nizozemka je stabilizirala servis, počela igrati sve bolje i došla je do izjednačenja.

Jedna greška u petom gemu bila je kobna i Hogenkamp je došla do breaka kojeg Lukas više nije mogla vratiti. U posljednjem setu Lukas je pružila dobar otpor, nije se predavala, ali je ipak pokleknula.

Prva je do breaka došla Nizozemka, u trećem gemu, no Lukas u šestom vraća izgubljeno. Hogenkamp ponovno dolazi do breaka u devetom gemu, vodi s 5:4 i ima servis za meč. Lukas se sjajno vraća, oduzima joj servis i ima priliku barem osigurati tie-break. Nažalost, nije uspjela, ponovno je pogriješila i Nizozemka je treći put u setu došla do breaka i konačno zaključila meč rezultatom 7:5.

WTA Luksemburg, kvalifikacije, 1. kolo:
Richel Hogenkamp (Nizozemska) - Tena Lukas (Hrvatska) 2:6 6:4 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!