Tenis

Meč karijere: Fenomenalni Ćorić održao lekciju Federeru i ušao u finale Mastersa u Šangaju!

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
Meč karijere: Fenomenalni Ćorić održao lekciju Federeru i ušao u finale Mastersa u Šangaju!
Foto: EPA

Odličnom igrom hrvatski tenisač Borna Ćorić slavio je protiv Rogera Federera u polufinalu ATP Mastersa u Šangaju te se plasirao u najveće finale svoje karijere...

Fenomenalan dan za hrvatski tenis. Borna Ćorić perfektnom izvedbom pobijedio je i u svim segmentima igre nadmašio najboljeg tenisača u povijesti Rogera Federera. Ćorić je igrao sjajno, a koliko je dobar bio govori podatak da Švicarac nije imao niti jednu break priliku.

Prvi set nije mogao početi bolje za hrvatskog tenisača. Dobro je poznato koliko je teško igrati protiv Federera kada se otpočetka krene loše. Ćorić je zato krenuo s breakom, najboljim mogućim početkom seta. Sjajno je igrao hrvatski tenisač, servis ga je služio (čak 80% prvog servisa i 80% poena na prvom servisu) i rezultat je bio vidljiv.

Švicarac nije igrao loše, no Ćorić je igrao sjajno i u najtežim trenucima kada je Federer bio blizu da mu zaprijeti, hrvatski tenisač bio je najjači. Konačno, sigurnim servisom, Ćorić je sa 6:4 zaključio prvi set.

U nastavku meča Ćorić je ponovno krenuo briljantno. Odmah je krenuo agresivno i došao do dvije break lopte. Jednu je Federer obranio, a kod druge posla lopticu daleko u aut i hrvatski tenisač je ponovno otvorio set s breakom. Sada je najvažnije bilo potvrditi dobiveni gem i dodatno staviti pritisak na leđa Federera. Ćorić je to uspio i poveo nakon deset minuta nastavka s 2:0.

Hrvatski tenisač igrao je sve bolje i došao je do još jedne break prilike u petom gemu drugog seta. Nažalost, Federer je upravo u tim trenucima odlično servirao i uspio se spasiti brzog poraza. Ćorić je nastavio sa sjajnom igrom, ponovno je došao do break prilike u sedmom gemu, no još jednom Švicarac se uspijeva izvući odličnim servisom.

Uvijek ozbiljni Federer imao je sve ozbiljniji izraz lica. Znao je Švicarac da protiv ovako raspoloženog Ćorića ne može ništa. Najvažniji gem, osmi po redu u drugom setu, Ćorić je odradio perfektno. Sad je mogao opustiti ruku na Federerovom servisu i dati svoj maksimum na svom servisu, servisu koji mu donosi finale Masters turnira.

Veliki pritisak bio je na Ćoriću u tom desetom gemu, bio je to servis koji nosi ulazak u finale turnira iz Masters serije i jasno je da je hrvatski tenisač griješio više nego u ranijim gemovima. Ipak, Ćorić je i ranije pokazivao da mu je stres dodatni poticaj te je nakon prvih nekoliko klimavih poena uspio konačno doći do meč lopte i isprve ju iskoristiti te ostvariti pobjedu karijere.

U finalu ga čeka Novak Đoković s kojim je Ćorić igrao dva puta u dosadašnjoj karijeri. Srpski tenisač ima dvije pobjede, no Ćorić igra fenomenalan tenis i svakako možemo očekivati sjajan meč.

ATP Masters Šangaj, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Borna Ćorić (Hrvatska, 13) 4:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!