Tenis

Ćorić: "Napravio sam vjerojatno sto puta više od onoga što sam očekivao"

Mihaela Bradovski • subota, 13.10.2018.
Ćorić: "Napravio sam vjerojatno sto puta više od onoga što sam očekivao"
Foto: EPA

Borna Ćorić odigrao je sjajan meč u polufinalu Šangaju i potpuno je nadigrao te ostavio bespomoćnim velikog Rogera Federera...

Prvi put u karijeri Borna Ćorić igrat će u finalu Masters 1000 turnira. Do finala je došao zahvaljujući sjajnom nastupu protiv Rogera Federera kojeg je svladao sa 6:4, 6:4.

"Ako nije najveća, onda je sigurno jedna od dvije-tri najveće pobjede u karijeri. Ovo je nešto posebno. Kada sam dolazio u Šangaj imao sam problema s vratom i čak sam i razmišljao o otkazivanju nastupa. Nisam igrao dobro i nisam se osjećao dobro, nisam znao što će ispasti od svega. Ipak sam si rekao - nema problema, nemaš što izgubiti. Napravio sam vjerojatno sto puta više od onoga što sam očekivao."

Borna priznaje kako je igrao puno iznad svoje uobičajene razine.

"Sigurno jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u karijeri, odlično sam osjećao lopticu. Nikada nisam ovako dobro servirao, sve što sam na servisu pokušao, prolazilo je. To je puno iznad moje uobičajene razine. Moja uobičajena razina je veća nego prošle godine, ali ne mogu reći da je i inače baš ovako dobro."

Roger Federer nije imao nijednu break loptu u cijelom meču i na kraju je samo priznao - pobijedio je bolji.

"Bio je bolji, bolje je udarao lopticu, bolje je servirao i to je to. Imao je puno više prilika nego ja, vrlo loše sam ušao u oba seta i to je problem u Šangaju u ovako brzim uvjetima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!