Košarka

VIDEO: Celticsi i Warriorsi otvorili sezonu pobjedom, Šarića usporile osobne pogreške

Branimir Korać • srijeda, 17.10.2018.
VIDEO: Celticsi i Warriorsi otvorili sezonu pobjedom, Šarića usporile osobne pogreške
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije utakmice nove NBA sezone. Boston Celticsi bili su uvjerljivi protiv Philadelphije 76ersa, a Golden State Warriorsi svladali su Oklahomu City Thunder. Dario Šarić dobro je krenuo u utakmicu, ali ubrzo su mu minutažu skratile osobne pogreške...

U prvoj utakmici nove sezone u Bostonu su se sastale momčadi koje mnogi vide u borbi za titulu na Istoku, a Boston je bio uspješniji od Philadelphije i slavio sa 105:87. Najveće pojačanje Celticsa bit će Gordon Hayward koji kada dohvati pravu formu prije ozljede donijet će im dimenziju više, no trebat će vremena.

Hayward je dobio ovacije na predstavljanju uoči početka utakmice, navijači ga željno očekuju nakon što je propustio cijelu prošlu sezonu zbog vrlo teške ozljede. Dobar dio sezone propustio je i Kyrie Irving koji je noćas također bio na parketu, no nije bio raspoložen.

Iako je Irving odigrao jako loše prvo poluvrijeme tijekom kojeg nije ubacio niti poen uz sve promašaje iz igre, Celticsi su imali prednost i to zahvaljujući u velikoj mjeri raspoloženom Jaysonu Tatumu.

U nastavku susreta domaćin je brzo povećao prednost i bez ikakvih problema kontrolirao utakmicu.

"Svi smo nesebični, a najveća snaga ove momčadi je velika širina", istaknuo je nakon susreta Terry Rozier, nakon što su Celticsi prelomili susret zahvaljujući igračima s klupe koji su bili bolji od kolega s druge strane.

Celticse su predvodili Jayson Tatum s 23 poena i devet skokova i Marcus Morris sa 16 poena i deset skokova. Kod Sixersa Joel Embiid upisao je 23 poena i deset skokova, a Ben Simmons 19 poena uz 15 skokova i osam asistencija.

Dario Šarić u novu sezonu krenuo je dobro, ali problemi s osobnim pogreškama prilično su ga izbacili iz ritma i na kraju nije odigrao utakmicu kakvu je očekivao. Krenuo je u startnoj petorci i ukupno skupio 23 minute uz šest poena (3/4 za dva, 0/4 za tri) i šest skokova.

Golden State Warriorsi krenuli su pobjedom protiv Oklahoma City Thundera koji je imao ogroman hendikep neigranjem Russella Westbrooka. Warriorsi su slavili na krilima Stephena Curryja i Kevina Duranta koji su bili na vrlo visokoj razini i Thunder nije imao odgovor za njih.

Klay Thompson je nedostajao da bi Warriorsi i lakše slavili, ovo nije bila njegova večer, iz igre je šutirao 5/20 i nije pratio suigrače u dobrom nastupu.

Dvoboj je otvoren uobičajenom svečanosti predstavljanja NBA prvaka, Thunder je htio pokvariti slavlje domaćinu, ali u završnici susreta nije zadržao korak s domaćinom koji se na vrijeme odvojio.

U zadnjih minutu i pol Warriorsi su riješili pitanje pobjednika, Kevon Looney i Kevin Durant serijom 6:0 prelomili su dvoboj i odveli Warriorse do pobjede.

Curry je bio prvo ime susreta s 32 poena (5/9 za tricu), osam skokova i devet asistencija, Kevin Durant dodao je 27 poena, osam skokova i šest asistencija, Kevon Looney po deset poena i skokova, a Draymond Green uhvatio je 13 skokova.

Kod Thundera Paul George ubacio je 27 poena uz pet asistencija, Dennis Schröder 21 poen uz devet skokova i šest asistencija, a Steven Adams 17 poena uz 11 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 105:87
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 108:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!