Tenis

Donna Vekić preokretom do četvrtfinala turnira u Luksemburgu

Branimir Korać • srijeda, 17.10.2018.
Donna Vekić preokretom do četvrtfinala turnira u Luksemburgu
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u četvrtfinale WTA turnira u Luksemburgu pobjedom protiv Francuskinje Fione Ferro u tri seta. Vekić je izgubila prvi set vrlo glatko, ali je nakon toga stigla do preokreta...

Iako nije bilo nimalo jednostavno, Donna Vekić prošla je u četvrtfinale turnira u Luksemburgu. U osmini finala igrala je protiv 103. igračice svijeta Fione Ferro i svladala ju je u tri seta za gotovo dva i pol sata provedenih na terenu.

Ferro je na startu svladala Monicu Niculescu što je bilo upozorenje za Donnu, Francuskinja je nastavila s odličnom igrom i u prvom setu osmine finala da bi nakon toga ipak pala i Vekić preuzela kontrolu nad susretom. U trećem setu Ferro je još jednom došla do prednosti, no nije ju dugo zadržala.

U prvom setu Donna je dva puta gubila početni udarac, imala je na početku meča dvije prilike za break, nije ih iskoristila i nakon toga je Francuskinja došla do prednosti i seta.

Bio je to znak za Donnino buđenje i drugi set izgledao je puno bolje. Odjurila je Vekić do 4:0, nakon toga Ferro je uzela jedini gem u drugom setu, a Donna je mirno završila posao i izborila treći set.

Tamo je prva Vekić ušla u zaostatak kada je Ferro povela s 2:1, ali Donna je odmah uzvratila breakom, stabilizirala igru na svom servisu i do kraja seta nije više imala problema. Na servisu Ferro za ostanak u meču, Donna je stigla do 0:40, realizirala prvu meč loptu i prošla u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv bolje iz meča između prve nositeljice Julije Goerges i Ruskinje Ane Blinkove.

WTA Luksemburg, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska, 6) - Fiona Ferro (Francuska, WC) 2:6, 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!