Zimski sportovi

Ruski golman Ivan Lisutin i napadač Nikolaj Lemtjugov nova su pojačanja Medveščaka

Sportnet • srijeda, 17.10.2018.
Ruski golman Ivan Lisutin i napadač Nikolaj Lemtjugov nova su pojačanja Medveščaka
Foto: FaH

Ruski golman Ivan Lisutin i napadač Nikolaj Lemtjugov nova su osvježenja u Medveščaku. Dvojac će se momčadi priključiti na sutrašnjem jutarnjem treningu.

S preko 200 odigranih utakmica u drugoj najjačoj ligi svijeta - ruskom KHL-u, iskusni 31-godišnji Ivan Lisutin dobro je poznato golmansko ime u Rusiji gdje je proveo cijelu svoju karijeru.

U Zagreb dolazi iz 2.600 km udaljenog Nižnji Novgoroda gdje je prošle sezone odigrao 26 utakmica s učinkom 92.1 % obrana i 3 utakmice bez primljenog pogotka, u hokejaškim krugovima popularni “shoot-out”. Sezonu prije proveo je u Neftekhimiku iz Nižnjekamska i Avtomobilistu iz Jekaterinburga te je sezonu također završio s postotkom obrana preko 92%.

Ivan je odličan vratar s velikim iskustvom igranja u KHL-u i koji bi trebao donijeti prijeko potrebnu stabilnost na naš gol. Stvarno smo sretni što smo ga uspjeli dovesti u Medveščak - izjavio je nakon potpisa ugovora glavni trener Aaron Fox.

U sezoni 2013/2014 bio je uvršten u momčad za KHL All-Star utakmicu. Tijekom KHL karijere igrao je za Avtomobilist Jekaterinburg, Metallurg Magnitogorsk, Vitjaz Podolsk, Torpedo iz Nižnji Novgoroda i Neftekhimik iz Nižnjekamska. Najveći dio karijere proveo je u Vitjazu iz Podolska, današnjem klubu našeg najboljeg hokejaša Borne Rendulića.

Drugi ruski igrač koji postaje Medvjed je ljevoruki 32-godišnji napadač Nikolaj Lemtjugov.

Veći dio svoje karijere u mlađim kategorijama proveo je u ruskom velikanu CSKA Moskvi, da bi s 21 godinom otišao u Ameriku gdje je proveo dvije sezone i odigrao preko 90 utakmica u AHL-u, ligi u kojoj se „kale“ mladi igrači za najbolju ligu svijeta - NHL. Tijekom toga perioda sudjelovao je na NHL draftu gdje je izabran u 7. rundi od strane St. Louis Bluesa. Vrativši se u Rusiju, karijeru je nastavio u KHL-u gdje je nastupao za Sjeverstalj Čerepovec, AK Bars Kazan, Metallurg Magnitogorsk, Neftekhimik Nižnjekamsk, Atlant Mitišči, Traktor Čeljabinsk, Sibir Novosibirsk, Spartak Moskvu, Avangard Omsk i Jugru iz Hanti Mansijska. Odigrao je ukupno 388 KHL utakmica, zabio 86 golova uz 72 asistencije, zbrojeno je ukupno ostvario 158 bodova.

U Nikolaju smo dobili vrlo kvalitetnog igrača na više pozicija koji je u KHL-u imao uspješnu epizodu i sad traži nove izazove s našom momčadi - rekao je Fox.

Tijekom 2005. godine Nikolai Lemtjugov igrao je za rusku U-20 reprezentaciju koja je osvojila srebrnu medalju na SP-u izgubivši u finalu od Kanade. U tom periodu igrao je sa današnjim najvećim hokejskim zvijezdama: Evgenijem Malkinom, Aleksandrom Ovečkinom i Sidneyem Crosbijem. U Zagreb dolazi iz 4.000 km udaljenog Omska gdje je zadnje tri sezone igrao za snažni Avangard Omsk koji je posljednje tri sezone dva puta igrao u polufinalu KHL-a i trenutno je nakon 18. kola u Top 3 momčadi lige. 32-godišnji Rus poznat je kao raznovrsni napadač odličnih klizačkih tehnika koji igra u oba smjera te očekujemo da će izvrsne nastupe pružiti i zagrebačkoj publici.

Oba igrača bi po rješavanju potrebne papirologije trebala nastupiti na utakmicama u Sisku ovog vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!