Košarka

Cedevita u posljednjoj četvrtini slomila otpor Arke i upisala pobjedu

Petar Jenjić • srijeda, 17.10.2018.
Cedevita u posljednjoj četvrtini slomila otpor Arke i upisala pobjedu
Foto: FaH

Do druge pobjede u Eurokupu stigli su košarkaši Cedevite koji su bili uspješni na gostovanju kod Arke, zagrebačka momčad u konačnici je stigla do pobjede rezultatom 78:61...

Važnu pobjedu u Eurokupu upisala je Cedevita koja je u sklopu trećeg kola gostovala u Poljskoj kod Arke i u konačnici stigla do pobjede sa 78:61. S druge strane Arka ostaje na posljednjem mjestu s omjerom 0-3.

Cedevita je Poljake izdominirala u skoku, upisala je ukupno 49 skokova (od čega 17 u napadu), dok je Arka imala čak 17 manje. Goste nije pretežno dobro služio šut za tricu (5/24), ali na kraju susreta to nije bilo presudno.

Iako je mogla kudikamo ranije osigurati pobjedu, posebno zbog činjenice kako je domaćin pretjerivao u vanjskom šutu (ukupno 35 u cijelom susretu). Cedevita je posljednju četvrtinu otvorila sa samo šest koševa viška (55:49), ali je u posljednjoj ipak uspjela prelomiti susret.

Posljednju četvrtinu domaćin otvara tricom, nakon čega je uslijedila serija zagrebačke momčadi od 9:0 kojom je stigla do 12 koševa viška (64:52). Do kraja utakmice Cedevita je bez većih problema sačuvala dvoznamenkastu prednost.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Justin Cobbs s 13 koševa i pet skokova, dok su po 12 poena dodali James Bell i Vitor Benite.

Bivši igrači Zadra predvodili su domaću momčad, Josh Bostic ubacio je 17 koševa, a James Florence 16 poena.

Eurokup, 3. kolo:
Arka - Cedevita 61:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!