Košarka

Lokomotiv Kuban i Alba Berlin uvjerljivi, Frankfurt slavio kod Rytasa

Jan Šneler • srijeda, 17.10.2018.
Lokomotiv Kuban i Alba Berlin uvjerljivi, Frankfurt slavio kod Rytasa

Večerašnjim susretima zaključeno je treće kolo košarkaškog Eurokupa i polako se otkriva koje momčadi su najkonstantnije i najkvalitetnije u ovom europskom natjecanju...

Večeras su odigrani preostali susreti trećeg kola Eurokupa, a hrvatskim navijačima najzanimljivija je svakako bila skupina B u kojoj se nalazi i prvak Hrvatske Cedevita. Uzbudljivo je bilo i u Litvi gdje je gostujući Frankfurt došao do druge pobjede u natjecanju.

Iako je bio veliki favorit, litavski Rytas poražen je na svom terenu od Frankfurta rezultatom 61:70. Rezultat tijekom susreta je bio vrlo neizvjestan te se do kraja treće četvrtine niti jedna momčad nije ozbiljnije odvojila. Često su se izmjenjivale prednosti, no odličnom igrom na kraju treće dionice, gosti su poveli s osam razlike i najavili pobjedu.

U posljednjih deset minuta vrlo dobro su sačuvali prednost i na kraju je čak uspjeli i povećati te upisati važnu gostujuću pobjedu. Najbolji je kod gostiju bio Erik Murphy s 24 poena i devet skokova, dok je za domaći sastav Denis Seeley dodao 19 koševa.

U skupini B, gdje se uostalom nalazi Cedevita, većih problema nisu imali Lokomotiv Kuban i Alba iz Berlina. Lokomotiv je dominirao cijelim susretom i fantastičnom trećom četvrtinom potpuno potopio turski Tofas rezultatom 95:72. Dmitrij Kulagin se istaknuo kao najefikasniji sa 16 koševa i četiri asistencije. Kod Tofasa, Baris Ermis je ostvario učinak od 13 poena.

U vrlo efikasnoj utakmici, Alba je svladala Limoges 102:93. Važna je ovo gostujuća pobjeda za Berlinčane koji su sve riješili u prvom dijelu. Na poluvrijeme Alba odlazi s velikim vodstvom od 17 razlike i bilo je jasno kako povratka za Francuze nema. Čak šest gostujućih košarkaša bilo je dvoznamenkasto, ali valja izdvojiti Rokasa Giedraitisa s 23 poena i Peytona Sivu s 18 koševa i čak 13 asistencija.

Večeras su i tri ABA ligaša odigrali svoje dvoboje. Cedevita je pobjedom kod Arke obranila čast regionalne lige, dok su Mornar i Partizan upisali poraze. Mornar je na svom terenu poražen od Unicaje te su Crnogorci i dalje ostali na jednoj pobjedi. S druge strane, nakon dobrog početka, Partizan je katastrofalno odigrao treću četvrtinu protiv Valencije koja je slavila sa 79:71.

Eurokup, 3. kolo:
Rytas - Frankfurt 61:70
Mornar - Unicaja 85:96
Lokomotiv Kuban - Tofas 95:72
Unics Kazan - Torino 92:78
Limoges - Alba Berlin 93:102
Trento - Zenit 60:93
Valencia - Partizan 79:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!