Košarka

Venezia slavila nakon dva produžetka, dobre predstave Buve i Sobina u porazima Olimpije i Anwila

Jan Šneler • srijeda, 17.10.2018.
Venezia slavila nakon dva produžetka, dobre predstave Buve i Sobina u porazima Olimpije i Anwila

Kompletirano je drugo kolo FIBA Lige prvaka, a uzbuđenja nije nedostajalo niti u večerašnjim susretima...

Sjajna košarkaška večer u FIBA Ligi prvaka završena je fenomenalnom završnicom u Veneciji. Uzbuđenja nije nedostajalo niti na drugim susretima, a aktivni su bili i hrvatski košarkaši.

Fantastičan susret mogli smo pratiti u Veneciji između istoimenog domaćina i izraelskog Hapoel Holona. Iako su domaći bili favoriti, činilo se da gosti dobro kontroliraju utakmicu i nakon dugog vodstva, u posljednju četvrtinu ušli su s prednošću 62:69. Malo pomalo domaći su se ipak vraćali i čak imali bacanja za pobjedu pola minute do kraja. Ipak, Mitchell Watt promašio je jedno bacanje, gosti nisu uspjeli zabiti i ušlo se u prve produžetke.

Prvi produžeci bili su neizvjesni i nevjerojatno uzbudljivi. Četiri sekunde do kraja, Bruno Cerella imao je dva bacanja pri vodstvu Venezije 94:92. S oba pogođena riješio bi pitanje pobjednika, a s barem jednim osigurao svojoj momčadi minimalno nove produžetke. Ipak, Cerella je promašio oba i napravio faul sekundu do kraja te je Corey Walden pogodivši oba bacanja vratio goste u igru te se ušlo u novih pet minute neizvjesnosti.

Ponovno je Venezia bila bolja i konačno uspjela to iskoristiti i na kraju slaviti s pristojnom razlikom 111:104. Sjajan je bio Austin Daye koji je postigao 30 poena te tome dodao 11 skokova i tri asistencije. Interesantno, Cerella je susret završio sa stopostotnim učinkom iz igre (2/2, pet koševa), ali je upravo ona presudna bacanja promašio i gotovo stajao Veneziju pobjede. S druge strane treba spomenuti odličnu partiju Khalifa Wyatta koji je uz 35 poena ostvario i pet skokova te asistencija. Također, Darion Atkins upisao je double-double učinak s 13 poena i 16 skokova.

Prometheus je na svom terenu slavio protiv ljubljanske Olimpije. Radilo se o još jednom neizvjesnom susretu u kojem se pobjednik odlučivao tek u posljednji minutama. Olimpija je početkom posljednje četvrtine imala prednost 63:67, no na kraju je ipak slavila grčka momčad rezultatom 79:77. Kod domaćih, Oleksandr Lypovij je postigao 17 poena, dok su jednak broj koševa postigli Scottie Reynolds i Miha Lapornik, ali u dresu Olimpije. U porazu gostiju sudjelovala su i tri hrvatska košarkaša. Bojan Radulović zabio je šest poena za 13 minuta igre, Luka Šamanić ostvario je učinak od četiri poena, dok je Roko Badžm postigao svega dva koša.

Prilično lagan posao imao je Neptunas protiv Bešiktaša. Iako je na poluvremenu domaći sastav vodio s pet poena, u nastavku susreta Turci su ušli katastrofalno te je Neptunas vodio na početku četvrte četvrtine 55:40. Bilo je jasno kako povratka nema i Litavci su slavili rezultatom 78:63. Valja istaknuti dobru igru Kyle Weavera koji je u dresu Neptunasa postigao 21 poen uz četiri asistencije. Gostima nije pomogla niti dobra predstava Ivana Buve koji je ostvario učinak od 18 koševa i pet skokova.

Konačno, izdvojimo još pobjedu Nižnji Novgoroda u Poljskoj kod Anwila. Vrlo izjednačena bila je utakmica, no gostima je pomogla odlično odigrana prva četvrtina. Nisu taj zaostatak domaći nikako mogli smanjiti te je Nižnji Novgorod iznenađujuće slavio rezultatom 82:93.

U ovom susretu također smo mogli vidjeti dobro izdanje hrvatskog košarkaša. Josip Sobin postigao je 14 poena i dodao tome osam skokova za 27 minuta igre u dresu Anwila. Najbolji strijelac na susretu bio je upravo igrač domaćeg sastava Valerij Likhodei. Rus je odigrao sjajan meč, iako je njegov tim izgubio. Likhodei je postigao 28 poena uz šut od 82% te upisao tri skoka i dvije asistencije.

FIBA Liga prvaka, 2. kolo:
Anwil Wloclawek - Nižnji Novgorod 82:93
Neptunas - Bešiktaš 78:63
Prometheus - Olimpija 79:77
Bamberg - Dijon 73:64
Fribourg - Opava 97:79
Ludwigsburg - Avellino 77:96
Nanterre - Tenerife 58:75
Venezia - Hapoel Holon 111:104*
Nakon dva produžetka; 82:82, 94:94

FOTO - Istanbul BB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!