Košarka

VIDEO: Šarićev double-double u pobjedi Sixersa, Jamesu poraz u prvom nastupu na gostovanju u Portlandu

Branimir Korać • petak, 19.10.2018.
VIDEO: Šarićev double-double u pobjedi Sixersa, Jamesu poraz u prvom nastupu na gostovanju u Portlandu
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila tri susreta, a od Hrvata minutažu je imao Dario Šarić u pobjedi Philadelphije dok je Ivica Zubac s klupe odgledao poraz Lakersa u prvoj službenoj utakmici LeBrona Jamesa u dresu novog kluba...

Ben Simmons s triple-doubleom, a Joel Embiid i Dario Šarić s double-doubleom predvodili su Philadelphiju u visokoj pobjedi protiv Chicago Bullsa 127:108. Odličan nastup Philadelphije sredinom susreta, u drugoj i trećoj dionici pregazila je Bullse sa 64:35 u tom razdoblju i tu je susret odlučen.

Šarić nije najbolje krenuo u susret, prvo poluvrijeme okončao je sa samo dva poena i šutom 1/6 iz igre (0/4 za tricu) da bi početkom drugog dijela popravio šutersku statistiku i utakmicu završio s 13 poena (2/6 za dva, 2/6 za tri, 3/3 slobodna), deset skokova i tri asistencije.

Bullsi su imali napadački sjajan ulazak u susret, ubacili su čak 41 poen u prvoj četvrtini, ali nakon toga u naredna dva nisu toliko i Philadelphia je stvorila visoku prednost od više od 20 poena razlike na otvaranju zadnje dionice. "Kada smo počeli promašivati šuteve, prestali smo i čuvati igrače u obrani i hvatati skokove. To je problem", rekao je nakon susreta trener Bullsa Fred Hoiberg.

Joel Embiid predvodio je Sixerse s 30 poena i 12 skokova, Robert Covington dodao je 20 poena i pet skokova, a Ben Simmons dodao je 13 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Zach LaVine predvodio je Bullse s 30 poena i pet skokova, a Bobby Portis 20 poena uz 11 skokova.

Debi LeBrona Jamesa u dresu Los Angeles Lakersa nije završio dobro. Lakersi su gostovali kod Portland Trail Blazersa i upisali poraz 128:119 i to u konačnici zasluženo. Portland je bio bolji unatoč lošoj šuterskoj večeri Al-Farouqa Aminua koji je iz igre šutirao 1/10.

Igrač koji je neočekivano iskočio i stvarao ogromne probleme Lakersima bio je Nik Stauskas, znalo se da je riječ o odličnom šuteru, ali malo tko ga je vidio kao igrača koji će slomiti Jamesa i društvo. No njegove trice i slobodna bacanja u ključnim trenucima prelomili su susret.

Portland se opraštao od Paula Allena, vlasnika kluba koji je preminuo neposredno uoči početka sezone, bio je to motiv više za domaćina koji je pokazao kako će biti opasan i ove sezone iako nije imao toliko promjena unutar momčadi kao Lakersi.

Damian Lillard predvodio je Portland s 28 poena i šest skokova, a Stauskas je s klupe ubacio 24 poena (5/8 trica). Kod Lakersa James je ubacio 26 poena uz 12 skokova i šest asistencija, Josh Hart dodao je 20 poena, a Rajon Rondo 13 poena uz 11 asistencija. Ivica Zubac ostao je zabetoniran za klupu.

Najneizvjesnije bilo je u Washingtonu gdje su Wizardsi ugostili Heat i upisali poraz 113:112. Pobjedu Miamiju donio je Kelly Olynyk u posljednjoj sekundi susreta kada je Dwyane Wade promašio šut, Olynyk je priskočio i 0.2 sekunde prije kraja ubacio za konačnih 113:112.

"Kao skakač morate biti spremni na svaki skok, ali nisam mislio da će promašiti. Iznenadilo me i što sam ostao tako otvoren, jednostavno sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekao je Olynyk.

Josh Richardson predvodio je Miami s 28 poena i pet asistencija, Rodney McGruder dodao je 20 poena, osam skokova i šest asistencija, a Hassan Whiteside uhvatio je deset skokova. Kod poraženih John Wall upisao je 26 poena uz devet asistencija, Bradley Beal 20 poena, a Otto Porter uhvatio je 11 skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 127:108
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 128:119
Washington Wizards - Miami Heat 112:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!