Zimski sportovi

Medveščak napokon do pobjede u Sisku, preokretom svladan Linz

Branimir Korać • petak, 19.10.2018.
Medveščak napokon do pobjede u Sisku, preokretom svladan Linz
Foto: FaH

Nakon što je u prva tri susreta u Sisku upisao poraze, Medveščak je napokon došao do pobjede. Slavio je iako je slabo otvorio utakmicu, ali od sredine druge trećine dominirao je susretom...

Tek treću ovosezonsku pobjedu upisao je Medveščak i to prvu kao domaćin. Ponovno je nastupio u Sisku zbog nespremnosti Ledene u kojoj još uvijek traju radovi, a nakon tri neugodna poraza, Siščanima su napokon priuštili pobjedu.

U Sisku je ugošćen Linz koji se pokazao kao dobar protivnik, ali Medveščak je ipak bio bolji i upisao je pobjedu 5:2. Slavlje domaćina je zasluženo, oporavili su se na vrijeme od zaostatka od dva pogotka i preokretom upisali pobjedu.

Na vratima je još jednom stajao Vilim Rosandić koji je odradio dobar posao iako je u konkurenciji bio i ruski vratar Ivan Lisutin. Lisutin će još pričekati na debi, a debi je upisao drugi Rus Nikolaj Lemtjugov koji je upisao jednu asistenciju.

Linz je imao vodstvo 2:0 zahvaljujući golovima Andreasa Kristlera i Dana DaSilve, ali Medveščak je imao spreman odgovor.

Dobru igru naplatio je poravnanjem do kraja druge trećine zahvaljujući pogocima Sondrea Oldena i Sebastiena Sylvestrea.

Ta dva pogotka podigla su samopouzdanje Medvjedima koji u trećoj trećini postižu još tri gola i uzimaju pobjedu 5:2. Strijelci su bili Greg Mauldin, Yann Sauve i Mike Aviani.

Unatoč pobjedi Medveščak je ostao na 11. poziciji, no smanjio je zaostatak za Villachom i Dornbirnom na samo dva boda. U nedjelju ponovno u Sisku dočekuje Bolzano i nada se novoj pobjedi za potpuno hvatanje priključka.

EBEL:
Medveščak - Linz 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!