Tenis

U finalu punom preokreta Kasatkina bolja od Jabeur

Jan Šneler • subota, 20.10.2018.
U finalu punom preokreta Kasatkina bolja od Jabeur
Foto: EPA

Finale WTA turnira u Moskvi donijelo je susret Darije Kasatkine i Ons Jabeur i možemo reći kako gledatelji ne mogu biti razočarani izvedbom tenisačica...

Mlada ruska tenisačica, Daria Kasatkina došla je do drugog WTA turnira u svojoj karijeri. U finalu Moskve, Kasatkina je nakon dva sata meča bila bolja od tuniške tenisačice Ons Jabeur.

Prvi set nije mogao početi bolje za domaću tenisačicu koja je odmah došla do breaka. Ipak, samo početak je pripao Kasatkinoj jer je ostatak seta dobila Jabeur. Tunižanka se odmah vratila u meč i s dva kasnija breaka slavila u prvom setu s 2:6.

Drugi set bio je nevjerojatan, premrežen brojnim preokretima i propuštenim prilikama. Ponovno Kasatkina dolazi do breaka u prvom gemu, no još jednom Jabeur se odmah vraća i dolazi do novog breaka te vodi s 1:4. Sve je imala u svojim rukama Tunižanka, no Ruskinja se uspjela vratiti i izjednačiti. Nakon čak pet break lopti u 11. gemu, Kasatkina je uspjela doći do novog breaka i servisa za set, no još jednom je kiksala i Tunižanka vodi meč u tie-break.

U 13. igri je bilo svega, no stabilnija je bila igra Ruskinje koja je slavila sa 7:3. Niti posljednji set nije prošao bez preokreta i amplituda u igri. Kasatkina je po treći put došla prva do breaka, no također po treći put Jabeur se vratila. U osmom gemu, Ruskinja ponovno dolazi do breaka i ima meč loptu na svom servisu. Ipak, Tunižanka danas igra sjajno i još jednom uspijeva vratiti se u meč.

Ipak, Jabeur nije dugo izdržala te je već u sljedećem gemu prepustila dominaciju Kasatkinoj koja je na taj način došla do slavlja u trećem setu sa 6:4.

WTA Moskva, finale:
Daria Kasatkina (Rusija, 6) - Ons Jabeur (Tunis) 2:6 7:6(3) 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!