Tenis

Krenuo WTA Finals, Pliškova i Svitolina u dva seta do pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 21.10.2018.
Krenuo WTA Finals, Pliškova i Svitolina u dva seta do pobjede
Foto: EPA

Odigrana su prva dva meča na završnom WTA turniru koji se igra u Singapuru. Do pobjede je u dva seta stigla Elina Svitolina koja je bila bolja od Petre Kvitove, kao i Karolina Pliškova koja je slavila protiv Caroline Wozniacki...

Prvi meč dana odigran je u Bijeloj grupi gdje je do pobjede stigla Elina Svitolina. Ukrajinska tenisačica s dva puta po 6:3 bila je bolja od Petre Kvitove nakon sat i 30 minuta igre. Bio je to njihov deveti međusobni dvoboj i tek druga pobjeda Svitoline.

Prva dva gema u meču vidjeli smo po jedan break sa svake strane, nakon čega su neko vrijeme obje tenisačice držale vlastiti servis. Ipak, prva je pokleknula Kvitova koja od vodstva 3:2 nije dobila nijedan gem.

U drugom je setu Svitolina spasila tri break lopte protivnice, a zatim joj i oduzela servis za vodstvo 4:2. Prednost je uspjela sačuvati do kraja.

Drugi dvoboj iste skupine otišao je na stranu Karoline Pliškove koja je bila bolja od Caroline Wozniacki sa 6:2, 6:4 za sat i 34 minute igre. U devetom međusobnom dvoboju češka tenisačica tako je stigla do četvrte pobjede.

Jedna od onih ključnih stvari u meču bila je vrlo dobra igra Pliškove na vlastitom servisu. Spasila je svih deset break loptu protivnice u meču te upisala prvu pobjedu u Singapuru.

Dva breaka u prvom i jedan break u drugom setu bili su i više nego dovoljno češkoj tenisačici. Pri servisu za meč Wozniacki je došla do 15:40, ali s četiri uzastopna poena Pliškova zaključuje meč pobjedom.

WTA Finals:
Elina Svitolina - Petra Kvitova 6:3, 6:3
Karolina Pliškova - Caroline Wozniacki 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!