Košarka

VIDEO: Vratio se Westbrook, ali Thunder i dalje ne zna za pobjedu, Warriorsi zaustavljeni u Denveru

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.10.2018.
VIDEO: Vratio se Westbrook, ali Thunder i dalje ne zna za pobjedu, Warriorsi zaustavljeni u Denveru
Foto: EPA

Zanimljiva večer u NBA ligi donijela je poraze Oklahoma City Thundera, Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa te malu minutažu Ante Žižića u novom porazu Cleveland Cavaliersa...

Cleveland Cavaliersi upisali su i treći poraz, ovaj put uvjerljivo ih je svladala Atlanta koja je odnijela pobjedu 133:111. Trae Young potvrdio je fantastičan potencijal, bio je potpuno nezaustavljiv i nosio je Hawkse do pobjede.

U rotaciju Cavsa vratio se Larry Nance i to je automatski iz rotacije izbacilo Antu Žižića. Na centru je krenuo Tristan Thompson, Nance je kasnije ulazio u igru, a Žižić je dobio samo tri minute na kraju utakmice kada je bilo poznato tko će slaviti.

Hrvatski reprezentativac za to vrijeme ubacio je četiri poena uz šut 2/4 i tri uhvaćena skoka.

Inače ulazak u susret nije ničim odavao da bi Cavsi mogli upisati još jedan poraz, odlično su krenuli, ali kako je susret odmicao, tako je domaćin sve više zaostajao da bi se potpuno raspao u završnici.

Young je kod pobjednika ubacio 35 poena (6/14 za tri) uz 11 asistencija, Kent Bazemore dodao je 23 poena i pet skokova, a Alex Len 16 poena i 11 skokova. Kod Cavsa Jordan Clarkson ubacio je 19 poena, a po 16 su dodali Kevin Love (17 skokova) i George Hill.

Prvu utakmicu odigrao je Russell Westbrook koji je krenuo porazom od Sacramenta. Thunder je tako stigao i do trećeg poraza te još uvijek ne zna za pobjedu, a Kingsi su prvi put slavili ove sezone.

"Bio sam OK, nije to bila moja najbolja večer, ali nisam zabrinut. Jednostavno mrzim gubiti i zato mi nije bitno jesam li ja dobro odigrao", neraspoložen s razlogom bio je nakon susreta Westbrook.

Kingsi su protivnik kojem se davalo malo šanse u Oklahoma Cityju, međutim odigrali su vrlo dobru utakmicu i zasluženo slavili.

Iman Shumpert predvodio ih je s 26 poena, a De'Aaron Fox dodao je 22 poena i deset asistencija. Kod poraženih Westbrook je ubacio 32 poena uz 12 skokova i osam asistencija, Paul George 29 poena uz šest skokova, a Steven Adams deset poena uz 14 skokova.

Veliku pobjedu upisali su Denver Nuggetsi koji su slavili sa 100:98 protiv Golden State Warriorsa. Imali su priliku Warriorsi za produžetak, osam sekundi ostalo im je za organizaciju zadnjeg napada, ali polaganje Damiana Jonesa sjajno je blokirao Juancho Hernangomez i tako zadržao prednost Nuggetsa.

Warriorsima je ovo prvi poraz u sezoni dok Nuggetsi ostaju neporaženi s tri pobjede u isto toliko odigranih susreta unatoč kombiniranom šutu iz igre Jamala Murrayja i Paula Millsapa 1/16.

Gary Harris kod Nuggetsa je ubacio 29 poena, a Nikola Jokić 23 poena uz 11 skokova i šest asistencija. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 30 poena (6/16 trica) uz šest asistencija, a Kevin Durant 20 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

Houston Rocketsi bez suspendiranog Chrisa Paula upisali su poraz kod Los Angeles Clippersa 115:112. Paul je dobio dvije utakmice suspenzije za sudjelovanje u incidentu protiv Lakersa dok je Brandon Ingram dobio četiri, a Rajon Rondo tri utakmice kazne.

Rocketsi su tako protiv Clippersa krenuli s Ericom Gordonom u petorci kao prvom zamjenom za Paula, a veliki posao u pobjedi Clippersa odradili su igrači s klupe koji su u zadnjoj dionici bili i najzaslužniji za preokret.

Tobias Harris predvodio je domaćina s 23 poena, Danilo Gallinari dodao je 20 poena i devet skokova, a Montrezl Harrell 17 poena i deset skokova. Kod Houstona James Harden bio je na 31 poenu i 14 asistencija, Clint Capela upisao je 23 poena, šest skokova i pet asistencija, a Eric Gordon dodao je 21 poen i pet skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 111:133
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 120:131
Denver Nuggets - Golden State Warriors 100:98
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 115:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!