Nogomet

Juniori Dinama u uzvratu svladali Viitorul i ušli u drugo kolo UEFA Youth League

Jan Šneler • utorak, 23.10.2018.
Juniori Dinama u uzvratu svladali Viitorul i ušli u drugo kolo UEFA Youth League
Foto: FaH

Nakon pobjede u Rumunjskoj, juniori zagrebačkog Dinama isto su ponovili i u uzvratnoj utakmici te se rutinski plasirali u drugo kolo UEFA Youth League...

Prije trećeg kola Europske lige i susreta Dinamovih seniora protiv Spartaka iz Trnave, juniori Dinama odradili su sjajno uzvratni susret prvog kola UEFA Youth League. Protiv rumunjskoj Viitorula, Dinamo je uvjerljivo slavio te se plasirao u daljnju fazu natjecanja.

Dinamo je bio bolji tijekom većeg dijela susreta, a naročito je Modrima pomogla činjenica da su u 28. minuti došli do vodstva nakon autogola Mariusa Lece. Sada je Rumunjima trebalo dva pogotka da dođu do prolaza dalje i Dinamo je mogao strpljivo čekati svoju priliku.

U drugom dijelu Viitorul je bio nešto opasniji, no nisu mogli probiti dobru Dinamovu obranu. Konačno, kada je već bilo jasno kako će Dinamo proći dalje, Mario Ćuže zabio je za 2:0. Inače Ćuže je bio jedini strijelac u prvoj utakmici u Rumunjskoj te se nalazi u odličnoj formi.

Juniore Dinama sada očekuje drugo kolo UEFA Youth League u kojem čekaju boljeg iz ogleda Astane i albanske Vllaznije. S obzirom na to da je kazahstanski klub slavio na domaćem terenu s 3:1, možemo očekivati da Dinamo igra u Astani 7. studenoga. Uzvrat će biti na rasporedu tri tjedna kasnije. Ako vjerujemo ovogodišnjoj tradiciji te nastupima seniora Dinama protiv Astane, mladi Dinamovci ne bi trebali imati većih problema.

UEFA Youth League, 1. kolo:
Dinamo - Viitorul 2:0 (1. utakmica: 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!