Košarka

VIDEO: Blake Griffin u utakmici karijere uzeo pobjedu Sixersima u produžetku

Branimir Korać • srijeda, 24.10.2018.
VIDEO: Blake Griffin u utakmici karijere uzeo pobjedu Sixersima u produžetku
Foto: Getty

Samo tri utakmice bile su na rasporedu noćas u NBA ligi, a najzanimljivije bilo je u Detroitu gdje su Pistonsi u produžetku upisali pobjedu protiv Sixersa uz briljantan nastup Blakea Griffina...

Detroit Pistonsi trebali su produžetak za pobjedu protiv Philadelphije, a Blake Griffin odigrao je utakmicu karijere. Od početka je bio u svom filmu, apsolutno nezaustavljiv i na kraju se zaustavio na okruglo 50 poena uz ubačaj za pobjedu na kraju produžetka.

Griffin je šutirao iz igre 20/35 te s linije slobodnih bacanja 5/11 i to nakon što je krenuo s 0/6 sa slobodnjaka (dodao je i 14 skokova i šest asistencija. Prvi je igrač Pistonsa od Richarda Hamiltona koji je upisao najmanje 50 poena, Hamilton je imao jedan više 2006. godine u susretu s tri produžetka protiv New York Knicksa.

Na kraju regularnog dijela imali su gosti napad za pobjedu, lopta je došla do Darija Šarića koji ipak nije ubacio tricu u posljednjim sekundama te se otišlo u produžetak.

Tamo je uslijedila drama. Prvo je JJ Redick 5.6 sekundi prije kraja ubacio tricu uz prekršaj i s četiri poena iz tog napada doveo Sixerse do vodstva 132:130.

Međutim u zadnjem napadu Griffin ubacuje za 132:132, usput Covington radi prekršaj i Griffin s linije slobodnih bacanja sekundu prije kraja zabija za pobjedu Pistonsa. Na drugoj strani Joel Embiid sa sirenom nije ubacio težak šut za tri poena.

Uz Griffina kod domaćina 23 poena ubacio je Reggie Jackson, 21 poen Ish Smith, a Andre Drummond završio je s 14 poena i 16 skokova prije isključenja u četvrtoj četvrtini (40.8 sekundi prije kraja) zbog druge tehničke pogreške.

Philadelphia je igrala bez Bena Simmonsa koji je propustio ovaj susret zbog problema s leđima, Joel Embiid upisao je 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, JJ Redick 30 poena (6/15 trica), šest skokova i šest asistencija, a Dario Šarić za 38 minuta 14 poena (3/5 za dva, 2/11 za tri, 2/3 slobodna), osam skokova i pet asistencija.

New Orleans Pelicansi i dalje su bez poraza nakon što su noćas bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 116:109. Prvo poluvrijeme nije bilo najbolje za Pelicanse koji su ipak uz šut ispod 40 posto iz igre imali mali zaostatak na odmoru 62:59 da bi u trećoj dionici serijom 21:4 preuzeli kontrolu.

Do kraja susreta Clippersi nisu nijednom uspjeli spustiti zaostatak ispod pet poena, a nakon što je Anthony Davis manje od dvije minute prije kraja ubacio tricu, bilo je jasno da će domaćin do pobjede.

Davis je susret završio s 34 poena, 13 skokova i pet blokada, Elfrid Payton dodao je 20 poena, šest skokova i šest asistencija, a Nikola Mirotić 18 poena uz 12 skokova. Kod Clippersa Tobias Harris završio je s 26 poena i devet skokova, Danilo Gallinari dodao je 24 poena i šest skokova, a Patrick Beverley 12 poena, deset skokova i osam asistencija.

Jednostavan posao imali su Denver Nuggetsi koji su opravdali status favorita protiv Sacramento Kingsa. Nuggetsi su glatko slavili sa 126:112, a Kingsi su u završnici samo smanjili vrlo visok zaostatak.

Ovo je i četvrta pobjeda Denvera na početku sezone, još uvijek ne zna za poraz, a Kingsi ostaju na onoj jednoj pobjedi, neočekivanoj protiv Oklahoma City Thundera. Obrana Kingsa opet je bila loša i u svim utakmicama ove sezone primili su više od 120 poena.

U sastavu Denvera Jamal Murray ubacio je 19 poena, Gary Harris 18 uz pet asistencija, a Nikola Jokić 14 uz 12 skokova i šest asistencija. Kod Kingsa Marvin Bagley završio je s 20 poena, devet skokova i pet blokada, a Justin Jackson dodao je 17 poena.

NBA:
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 133:132 produžetak
New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 116:109
Denver Nuggets - Sacramento Kings 126:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!