Zimski sportovi

Mlade hrvatske brzoklizačice odlične u Češkoj

Sportnet • srijeda, 24.10.2018.
Mlade hrvatske brzoklizačice odlične u Češkoj

Proteklog vikenda od 19. do 21. listopada brzoklizači Europe okupili su se u češkom gradu Benátky nad Jizerou u kojem je održano prvo natjecanje iz Danubia serije na kojem je pod budnim okom svog trenera Dubravka Feldina nastupilo i 11 hrvatskih predstavnika u različitim kategorijama. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 130 klizača iz 11 država, a pridružilo im se i 6 australskih klizača koji su u Europu došli stjecati iskustvo, jer u Australiji imaju mali broj natjecanja.

Svi su hrvatski brzoklizači odradili odlične nastupe što dokazuje podatak o 21 novom osobnom rekordu. Najbolji rezultat ostvarila je juniorka E Tonka Horvat koja se ovjenčana srebrnom medaljom vratila u Zagreb. Još je jedna juniorka, devetogodišnja Ljiljana Radelja, u kategoriji F, također odradila izvrstan nastup osvajanjem četvrtog mjesta.

Zapažen i važan rezultat napravila je i juniorka B Maja Ivandić, izvrsnom vožnjom ostvarila je seniorsku normu za svjetske kupove i Europsko prvenstvo čime je osigurala nastup hrvatske ženske štafete na Europskom prvenstvu u Dordrechtu u Nizozemskoj u siječnju iduće godine.

Iduće natjecanje iz Danubia serije održat će se u Zagrebu od 17.-19. studenog, pa je izvrstan nastup hrvatskih brzoklizača u Češkoj najbolja pozivnica za sve ljubitelje brzine, klizanja i napetosti da se nađu na Zagrebačkom Velesajmu na pravom brzoklizačkom spektaklu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!