Tenis

Mektić i Ram rutinski prošli u drugo kolo Beča

Jan Šneler • srijeda, 24.10.2018.
Mektić i Ram rutinski prošli u drugo kolo Beča
Foto: FaH

Nakon točno sat i pol igre, Nikola Mektić i Rajeev Ram uspješno su položili prvi ispit te se plasirali u drugo kolo ATP turnira u Beču...

U prvom kolu ATP turnira u Beču, hrvatski tenisač Nikola Mektić i njegov partner Rajeev Ramom uspješno su svladali Romana Jebavyja i Philippa Kohlschreibera. Za prolazak u daljnji krug natjecanja bilo im je potrebno 90 minuta.

U prvom setu Jebavy i Kohlschreiber uspjeli su doći nakon bolje igre do breaka, no Mektić i Ram su odmah uzvratili i izjednačili. Osim jedne male prilike u 12. gemu koju hrvatsko-indijski par nije iskoristio, set je prošao vrlo mirno. U tie-breaku Mektić i Ram su s dva uzastopna mini breaka došli do velike prednosti od 0:4 koju nisu ispuštali do kraja te su s 4:7 okončali prvi set.

U nastavku meča bilo je nešto više nervoze i manjka koncentracije, no ponovno je hrvatsko-indijski par izašao pobjednički. Od sedmog do jedanaestog gema, tenisači su si međusobno oduzimali servise, a spretniji su ipak bili Mektić i Ram koji su poveli s 5:6 i imali servis za pobjedu.

Usprkos dvjema meč loptama, Mektić i Ram uveli su meč u dodatnu neizvjesnost te su nakon izjednačenja ipak uspjeli doći do 5:7 i konačno slaviti. U drugom kolu čekaju ih favorizirani drugi nositelji Lukasz Kubot i Marcelo Melo.

ATP Beč, parovi (m), 1. kolo:
Roman Jebavy/Philipp Kohlschreiber - Nikola Mektić/Rajeev Ram (4)6:7 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!