Tenis

Preokreti i breakovi obilježili drugo kolo Crvene skupine WTA Finalsa

Jan Šneler • srijeda, 24.10.2018.
Preokreti i breakovi obilježili drugo kolo Crvene skupine WTA Finalsa
Foto: EPA

Nakon drugog kola Crvene skupine WTA Finalsa u Singapuru, sve je i dalje otvoreno te sve tenisačice mogu proći dalje...

Uzbuđenja nije nedostajalo u drugom kolu WTA Finalsa koje se održava u Singapuru. U Crvenoj skupini ništa još nije riješeno te čak i posljednja Naomi Osaka može osigurati plasman u polufinalu. Trenutno vodi Sloane Stephens s dvije pobjede ispred Kiki Bertens i Angelique Kerber koje imaju po pobjedu i poraz.

Veoma uzbudljivo bilo je na početku prvog seta u meču između Kerber i Osake. Njemačka tenisačica prva je došla do breaka, Osaka se brzo vratila, no Kerber još jednom vraća break. Uspjela je njemačka tenisačica potvrditi oduzeti servis i uz čak pet obranjenih break lopti u posljednjem gemu, okončala prvi set rezultatom 6:4.

Drugi set bio je još uzbudljiviji nego prvi. Krenulo je sve sjajno za Osaku, došla je do breaka u drugom gemu, no vrlo brzo se je palo u vodu. Međusobno su si tenisačice oduzimale servise u naredna tri gema te je Kerber izjednačila. U devetom gemu, Njemica dolazi do novog breaka, ima 5:4 i servis za meč.

Ipak, japanska tenisačica čupa posljednje atome snage i novim breakom vraća izgubljeno. Ne samo da ju je stigla, Osaka je i još jednim breakom, četvrtim u setu, stigla do 5:7 i izjednačila u setovima. Psihološka prednost bila je na strani Osake, no Japanka to nije iskoristila.

Dobro je sve išlo do sedmog gema kada je jedna greška bila kobna i Kerber je uspjela iz jedne break lopte u setu doći do oduzimanja servisa te posljedično slaviti u meču sa 6:3.

Slično kao u prethodnom meču, dvoboj Stephens i Bertens nije nimalo zaostajao preokretima i uzbuđenjima. U prvom setu, američka tenisačica imala je vodstvo od 3:0 i 4:2, no Bertens se uspješno vratila i uspjela odvući set u neizvjesnost tie-breaka. U 13. igri Stephens ponovno igra bolje, ima velikih 6:2 koje jasno ne ispušta i uspješno slavi u prvom setu.

Drugi set obilježio je niz dekoncentracije i slabih servisa. Od osam gemova u setu, šest ih je osvojeno na servis protivnice, a Stephens je sve svoje servise izgubila. Bertens je bila bolja, dominirala setom i čak četiri puta oduzela servis Amerikanki. Stephens je uspjela smanjiti rezultat, no nedovoljno za više od 2:6.

Konačno dolazimo do trećeg seta u kojem je Nizozemska imala vodstvo od 0:2 i svoj servis za potvrdu breaka. Činilo se da je američka tenisačica klonula i da će Bertens to vrlo lako riješiti. Dogodilo se suprotno jer je Amerikanka prvo dobila četiri gema u nizu, da bi u posljednjem gemu novim breakom potvrdila slavlje sa 6:3.

WTA Finals:
Angelique Kerber (Njemačka) - Naomi Osaka (Japan) 6:4 5:7 6:4
Sloane Stephens (SAD) - Kiki Bertens (Nizozemska) 7:6(4) 2:6 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!