Košarka

Cedevita preokrenula protiv Lokomotiv Kubana, ali ipak upisala poraz

Sportnet • srijeda, 24.10.2018.
Cedevita preokrenula protiv Lokomotiv Kubana, ali ipak upisala poraz
Foto: FaH

U četvrtom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Domu sportova poražena od jakog Lokomotiv Kubana sa 85:81 i sada je u spomenutom natjecanju na omjeru 2-2...

Zagrepčani su odigrali loše prvo poluvrijeme. U prvoj polovici susreta Dmitrij Kulagin je za 13 minuta u igri ubacio 21 poen za goste, koji su u svlačionicu otišli s vodstvom 51:37, s tim da su u jednom trenutku bili i na +24.

Međutim, u trećoj četvrtini domaćini su se probudili i u dva navrata napravili seriju od 8:0. Druga je bila krajem treće dionice, koju je tricom sa zvukom sirene zaključio Josh Magette za vodstvo Cedevite 63:60.

Kad su Pablo Aguilar i Magette u 33. minuti povezali dvije trice, Cedevita je povela i 76:67. Međutim, gosti su potom na krilima Mateuša Ponitke, Jamesa McLeana i Kulagina napravili seriju 17:2 i na dvije i pol minute do kraja poveli su 84:78. U tom trenutku Sito Alonso pozvao je minutu odmora, no u završnici Cedevita ipak nije preokrenula.

U dresu Cedevite Magette je upisao 16 poena i šest asistencija, Benite je ubilježio 15 poena i pet asistencija, Elgin Cook 14 poena, osam skokova i tri asistencije, James Bell 12 poena i tri skoka, a Aguilar je zabio 10 poena.

Za Lokomotiv je Kulagin ukupno upisao 25 poena, a McLean je utakmicu završio s 14 poena, 10 skokova i četiri blokade.

Sito Alonso, trener Cedevite: "Već sam pomalo umoran od čekanja toga da momčad odmah od početka utakmice počne igrati. Konstantno imamo taj problem. Nakon što smo u prvom poluvremenu igrali loše, u drugom smo se borili, radili pritisak i radili stvari koje vježbamo svaki dan. Ponosan sam na želju i pristup koji smo pokazali u drugom poluvremenu, no to nije bilo dovoljno. Pokušavam igrače i sebe naučiti da nije dovoljno igrati dobro 20 minuta da bi se pobijedila utakmica."

KK Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!