Košarka

VIDEO: Dvoznamenkasti Šarić i Hezonja bez pobjede, čudesna večer Stepha Curryja

Branimir Korać • četvrtak, 25.10.2018.
VIDEO: Dvoznamenkasti Šarić i Hezonja bez pobjede, čudesna večer Stepha Curryja
Foto: EPA

Bogata NBA večer donijela je nastupe i svih hrvatskih igrača, a jedino su Dario Šarić i Mario Hezonja bili dvoznamenkasti. Dragan Bender jedini nije uopće ulazio u igru...

Philadelphia je poražena u gostima kod Milwaukeeja 123:108 unatoč dobrom nastupu Darija Šarića . Međutim samo prva četvrtina izgledala je dobro za Philadelphiju, sve ostalo bilo je u znaku Bucksa, pogotovo druga dionica u kojoj su Sixersi primili čak 49 poena.

Philadelphia je imala dobar ulazak u utakmicu, brzo je došla i do dvoznamenkaste razlike, ali poslije toga su Bucksi potpuno dominirali, napravili preokret i na kraju slavili.

Nezaustavljiv bio je Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 32 poena uz 18 skokova i deset asistencija, Khris Middleton pratio ga je s 25 poena, a Brook Lopez dodao je 21 uz tricu 5/11.

Šarić je za 34 minute ubacio 15 poena (4/5 za dva, 2/6 za tri, 1/2 slobodna) i uhvatio sedam skokova, najbolji je bio Joel Embiid s 30 poena, 19 skokova i šest asistencija, a Ben Simmons vratio se nakon problema s leđima i ubacio 14 poena, uhvatio 13 skokova i podijelio 11 asistencija.

Vrlo slično bilo je u Miamiju gdje su gostovali New York Knicksi i upisali poraz po sličnom poučku. Knicksi su za razliku od Sixersa imali krah u trećoj dionici, izgubili su je čak 45:20 i nakon toga nije bilo dvojbe oko pobjednika.

Starteri Heata radili su razliku protiv startera Knicksa koji nisu imali svoj dan. Domaćin je bio vrlo raspoložen, posebno napadački i na kraju je zasluženo slavio.

Na odmoru je još sve bilo potpuno otvoreno, ali nastavak susreta bio je apsolutno u znaku Miamija koji je vanjskim šutem stvorio razliku na otvaranju drugog poluvremena i potpuno se odvojio.

Mario Hezonja susret je završio s 22 minute na parketu, ubacio je za to vrijeme 13 poena, no uz dosta loš šut 2/7 za dva, 2/8 za tri, 3/6 slobodna. Prvo ime Knicksa bio je Damyean Dotson s 20 poena i deset skokova, a Tim Hardaway dodao je 14 poena.

Kod Heata Hassan Whiteside završio je s 22 poena i 14 skokova, a Josh Richardson upisao je 21 poen i osam skokova.

Prvu ovosezonsku pobjedu upisali su Chicago Bullsi koji su svladali Charlotte Hornetse sa 112:110. Zach LaVine bio je onaj oko kojeg se sve vrtilo u završnici susreta, prvo je promašio šut sedam sekundi prije kraja kod 110:110, zatim je natjerao Hornetse na krivo izvođenje, a onda je iznudio prekršaj 0.5 sekundi prije kraja što je donijelo Bullsima dva slobodna bacanja. Oba je realizirao i Chicago je slavio.

LaVine je utakmicu završio s 32 poena i pet asistencija, a Cameron Payne dodao je 21 poen i pet skokova. Kod Hornetsa Kemba Walker upisao je 23 poena i šest asistencija, a Cody Zeller 14 poena i šest skokova.

Ante Žižić ponovno je ostao izvan rotacije Cleveland Cavaliersa iako su pregaženi i od Brooklyn Netsa. Bili su Cavsi u ogromnom zaostatku već na početku posljednje četvrtine, oni koji su dobili povjerenje nisu ga ničim opravdavali, ali Tyronn Lue tek je u samoj završnici susreta odlučio na parket poslati i nekolicinu igrača koji inače igraju malo.

Žižić je tako dobio četiri minuta za vrijeme kojih je uhvatio dva skoka, a igrači koji su uz njega bili na parketu uspjeli su malo smanjiti zaostatak. D'Angelo Russell predvodio je Netse s 18 poena i osam asistencija, Joe Harris dodao je 16 poena i šest skokova, a Ed Davis po deset poena i deset skokova.

Kod Cavsa po 14 poena upisali su Kevin Love (11 skokova), Collin Sexton i Jordan Clarkson.

Sjajan ulazak u utakmicu Luke Dončića i Dallas Mavericksa nije bio dovoljan za pobjedu u Atlanti. Prvu četvrtinu Mavericksi su dobili s čak 42:22, ali Hawksi su napravili veliki preokret i odnijeli pobjedu 111:104. Odličan je bio Kent Bazemore s 32 poena i sedam asistencija, Taurean Prince dodao je 24 poena, a DeAndre' Bembry 11 uz 16 skokova. Na drugoj strani Wesley Matthews završio je s 23 poena, a Dončić s 21 poenom i devet skokova.

Toronto Raptorsi nastavljaju sa stopostotnim ulaskom u sezonu, a do još jedne pobjede došli su na krilima Kawhija Leonarda. Leonard je s 35 poena predvodio Raptorse do pobjede protiv Timberwolvesa kojima je nedostajao Andrew Wiggins, a Jimmy Butler bio je prvo ime s 23 poena. Ostali su bili prilično dobro zatvoreni.

Još jedna utakmica bez Chrisa Paula i još jedan poraz za Houston Rocketse. Ovaj put bolji su bili Jazzeri koji su slavili sa 100:89 s 38 poena Donovana Mitchella. Kod Rocketsa James Harden bio je na 29 poena, a očajnu šutersku večer imao je Eric Gordon koji je iz igre šutirao 5/21.

Pacersi su na krilima igrača s klupe odnijeli pobjedu iz San Antonija sa 116:96. Gosti su ubacili 17 trica, prednjačili su Curtis Joseph i Tyreke Evans s ukupno devet, a Bojan Bogdanović je za 24 minute ubacio sedam poena (2/3 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka.

Victor Oladipo bio je najefikasniji s 21 poenom čemu je dodao devet asistencija, a kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 18 poena.

I bez suspendiranih Ronda i Ingrama Lakersi su upisali prvu pobjedu i to u gostima kod Phoenixa. Kod Lakersa Ivica Zubac dobio je samo dvije minute i uhvatio dva skoka, a na drugoj strani Dragan Bender uopće nije dobio priliku.

Lance Stephenson bio je najefikasniji kod Lakersa s 23 poena koliko je na drugoj strani ubacio i Devin Booker.

Još jedno vrhunsko izdanje Stephena Curryja osiguralo je pobjedu Golden State Warriorsima. Curry je briljirao i iako je na parketu bio samo 31 minutu, susret je završio s čak 51 poenom. Za tricu je šutirao briljantnih 11/16, za dva 4/8 i 10/10 s linije slobodnih bacanja. Kada se doda još 30 poena Kevina Duranta, jasno je da Wizardsi nisu imali baš nikakve šanse.

NBA:
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 123:108
Miami Heat - New York Knicks 110:87
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 112:110
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 86:102
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 111:104
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 112:105
Houston Rockets - Utah Jazz 89:100
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 113:131
Golden State Warriors - Washington Wizards 144:122
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 97:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!