Nogomet

VIDEO: Arsenal slavio u Lisabonu, Salzburg i Zürich i dalje stopostotni

Branimir Korać • četvrtak, 25.10.2018.
VIDEO: Arsenal slavio u Lisabonu, Salzburg i Zürich i dalje stopostotni
Foto: EPA

Uz Trnavu i Dinamo, odigran je još niz susreta u skupinama A, B, C, D, E i F Europske lige, a uz Dinamo još su tri momčadi i dalje stopostotne...

Zürich je u skupini A napravio ogroman korak prema prolazu u nokaut fazu. Slavio je na svom travnjaku protiv Bayera iz Leverkusena s 3:2 i zadržao stopostotan učinak. Tin Jedvaj kod gostiju je odradio svih 90 minuta.

U ovom susretu Švicarci su poveli krajem prvog dijela golom Antonija Marchesana, nakon toga je Karim Bellarabi s dva gola kreirao preokret da bi Zürich ipak preko Tonija Domgjonija i Stephena Odeya došao do pobjede.

Do prvog boda došli su AEK Larnaca i Ludogorec koji su na Cipru remizirali 1:1. Bod malo znači i jednim i drugima, a to se vidjelo i u ovom susretu gdje su i Ciprani i Bugari napadali i tražili pobjedu.

Salzburg dominira skupinom B gdje je uvjerljivo vodeći također s devet bodova. Nova pobjeda upisana je u Austriji protiv Rosenborga s 3:0 uz dva gola Dabbura i jedan Wolfa. U njoj je sudjelovao i Marin Pongračić koji je odradio svih 90 minuta.

Drugo mjesto drži Leipzig koji nije imao problema na svom stadionu protiv Celtica. Glatkih 2:0 uz golove Cunhe i Brume iz prvog poluvremena.

Filip Benković ovaj je susret odgledao s klupe, a na stoperskim pozicijama protiv Leipziga su igrali Jozo Šimunović i Dedryck Boyata.

Skupina C nema stopostotnih momčadi, a vodeći je Zenit iz St. Peterburga koji je s 2:1 svladao Bordeaux. Nije bilo jednostavno, Briand je sredinom prvog dijela doveo Bordeaux u vodstvo i Rusi su morali hvatati zaostatak.

U završnici prvog dijela Dzjuba je poravnao, isti igrač nije realizirao penal na početku drugog dijela da bi u 85. minuti Kuzjajev ipak zabio za pobjedu.

Praška Slavia stigla je do tri velika boda u Kopenhagenu slaveći protiv istoimenog domaćina 1:0 pogotkom Matoušeka u 46. minuti, na samom otvaranju drugog dijela.

U Dinamovoj skupini Fenerbahče se vratio iz zaostatka 2:0 u Bruxellesu i izvukao bod. Bakkali je golovima u 35. i 50. minuti odveo Anderlecht do prednosti, no samo sedam minuta kasnije već se Fener vratio pogocima Freyja i Kaldirima. Ivan Santini odigrao je cijelu utakmicu, a Antonio Milić ostao je na klupi.

Skupina E je prilično izvjesna i tu je bitna samo borba za prvo mjesto. Arsenal i Sporting kvalitetom su dosta iznad Vorskle i Qarabaga, pokazali su to u prva dva kola, a treće kolo donijelo je gostovanje Arsenala u Lisabonu. Topnici su i slavili golom Dannyja Welbecka, a u drugom susretu Ukrajinci su slavili u gostima kod Qarabaga 1:0.

U skupini F bit će još dosta zanimljivo. Milan je u trećem kolu ugostio Real Betis i upisao poraz 2:1 čime je prepustio Španjolcima prvo mjesto u skupini. Sanabria i Lo Celso odveli su goste do vodstva 2:0, a sve što je Milan do kraja napravio je smanjenje na 2:1 preko Cutronea.

Do prve pobjede došao je Olympiakos koji je s 2:0 u gostima svladao Dudelange.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!