Zimski sportovi

Medveščak prokockao ogromnu prednost i izgubio u Linzu

Branimir Korać • petak, 26.10.2018.
Medveščak prokockao ogromnu prednost i izgubio u Linzu
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka propustili su veliku priliku za novu pobjedu i značajan skok na ljestvici. Na gostovanju u Linzu upisali su poraz iako su imali tri gola prednosti...

Medveščak je bio u odličnoj poziciji u Linzu, imao je sve u svojim rukama, ali nije uspio zadržati visoku prednost i upisao je poraz. 3:0 imali su Medvjedi do pet minuta prije kraja druge trećine, a onda je domaćin započeo s preokretom i na kraju slavio s 5:4.

Zagrepčani su u Linzu nastavili tamo gdje su stali u Sisku. U prošlom kolu Linz je u Sisku poveo s 2:0 da bi Medveščak na kraju slavio s 5:2, a ovdje je brzo došao do 3:0 i tako spojio kroz dvije utakmice seriju čak 8:0.

Već u prvih deset minuta ovog gostovanja Medveščak je došao do dva pogotka i to preko Sondrea Oldena i Sebastiena Sylvestrea, a odmah na početku druge dionice Sylvestre je novim golom povisio na 3:0.

Linz je bio u nokdaunu i uz spoznaju kako je visoko poražen i u prošlom međusobnom susretu, činilo se da će Medveščak rutinski slaviti.

Međutim to se nije dogodilo. Na žalost trebao je samo jedan pogodak domaćinu da ga pokrene i to se i dogodilo. Pet minuta prije kraja druge dionice Schofield je smanjio na 3:2 da bi u zadnjoj minuti trećine Rutkowski doveo Linz na gol zaostatka.

Taj pogodak puno je značio domaćinu za dizanje samopouzdanja i odmah na početku zadnje trećine Rutkowski je novim golom potpuno vratio Linz u utakmicu.

Dugo je na semaforu stajalo tih 3:3, a onda je u zadnjih tri i pol minute Linz riješio pitanje pobjednika. D'Aversa i DaSilva donijeli su mu potpuni preokret i gol Samuelsa Thomasa u posljednjim trenucima susreta samo je smanjio zaostatak gostiju.

Medveščak je propustio priliku za skok na čak sedmu poziciju na ljestvici, ovim porazom ostao je na 13 bodova i trenutno od njega manje imaju samo Znojmo i Villach koji su na 12 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 30.10.2018. u 21:13
    Pitam se koga u Hrvatskoj više zanima taj sport.
    Šojka Rugalica