Tenis

Nishikori i Anderson u finalu ATP turnira u Beču

Jan Šneler • subota, 27.10.2018.
Nishikori i Anderson u finalu ATP turnira u Beču
Foto: EPA

Uspješno odrađenim polufinalnim mečevima, japanski tenisač Kei Nishikori i njegov južnoafrički kolega Kevin Anderson osigurali su plasman u finale ATP tunira u Beču...

U Beču su odigrana oba polufinalna meča na tamošnjem ATP turniru, a priliku da osvoje naslov dobili su Kei Nishikori i Kevin Anderson. Japanac je slavio protiv Mikhaila Kukuškina, dok je Anderson bio bolji od 34-godišnjeg Fernanda Verdasca. Finalni meč na rasporedu je sutra.

Japanskom tenisaču trebalo je svega 90 minuta da svlada Kukuškina i izbori finale ATP turnira u Beču. Rutinirano je igrao Nishikori i s po jednim breakom u svakom setu uvjerljivo slavio protiv Kazahstanca. U prvom setu, strpljivo je čekao Japanac do desetog gema i onda napravio pritisak na servis protivnika te slavio sa 6:4.

U nastavku meča, došao je do breaka već u drugom gemu i mirnom igrom ga sačuvao do samoga kraja te sa 6:3 izborio plasman u finale.

U drugom polufinalu susreli su se veterani Verdasco i Anderson, a uspješniji je bio Južnoafrikanac. Dobro je poznato kako je južnoafrički tenisač odličan server, a to je pokazao i u današnjem meču. Došao je vrlo rano do breaka, već u drugom gemu i vrlo dobrim servisom uspio sačuvati prednost te slaviti u prvom setu s 3:6.

U nastavku meča probudio se i španjolski tenisač koji je u šestom gemu uspio stići do prvog breaka. Iako ga nije dugo sačuvao, jer mu je Anderson uzvratio udarac u sljedećem gemu, Verdasco je isto ponovio u osmom gemu i na kraju dobrim servisom izjednačio sa 6:3.

Ušlo se u posljednji set u kojemu je bilo pregršt break prilika, no do samoga kraja niti jedan tenisač nije gubio svoj servis. U završnici meča, Verdasco je ipak pokleknuo, pri vodstvu Andersona 4:5 izgubio servis i automatski mu poklonio set.

ATP Beč, polufinale:
Kei Nishikori (Japan) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:4 6:3
Fernando Verdasco (Španjolska) - Kevin Anderson (JAR) 3:6 6:3 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!