Rukomet

Kauboji u Leuvenu traže drugu pobjedu u kvalifikacijama za Euro

Jan Šneler • nedjelja, 28.10.2018.
Kauboji u Leuvenu traže drugu pobjedu u kvalifikacijama za Euro
Foto: FaH

U sklopu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, hrvatski rukometaši gostuju kod Belgije koja je remizirala u prvom kolu sa Srbijom...

Nakon pobjede protiv Švicarske (31:28) u prvom kolu kvalifikacija, hrvatska rukometna reprezentacija gostovat će u belgijskom Leuvenu. Objektivno, uz sve kvalitete koje posjeduju, niti jedna reprezentacija iz kvalifikacijske skupine ne može stati u istu rečenicu s Kaubojima po širini kadra, uigranosti i individualnoj kvaliteti.

Hrvatska mora izbjeći opuštanje i slabiji ulaz u utakmicu koji se dogodio protiv Švicarske. Reprezentacije na najvišoj razini ne smiju primati 16 pogodaka na svom terenu u jednom poluvremenu. Orijentir je igra iz drugog dijela u kojem je Hrvatska zaigrala puno agresivnije u obrani, koristila svu nadmoć koju ima i nekoliko puta postigla gol na praznu mrežu.

S vremenom se i ruka oslobodila, počeli su se zabijati pogoci sa svih pozicija, a i konačno je zaustavljen sjajni Andre Schmid. Protiv Belgije Kauboje bi trebao čekati nešto jednostavniji dvoboj jer Švicarci su kudikamo opasnija momčad, no Belgijci su pokazali u susretu protiv Srbije kako nisu nimalo bezazlen protivnik.

Protivnik će sigurno biti motiviran na svom terenu, ohrabren važnim bodom osvojenim u Srbiji, no ipak bi bilo veliko iznenađenje kada bi danas išta napravili protiv Hrvatske. Izabranici Line Červara vidjeli su kako ih loš star može dovesti do nervoze te smo uvjereni kako će u drugo kolo kvalifikacija krenuti maksimalno i pokušati što ranije riješiti pitanje pobjednika.

Susret u Leuvenu počinje u 15.45 sati.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije (m), 2. kolo:
Belgija - Hrvatska (15.45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!