Tenis

Svitolina odličan završni turnir zaključila naslovom

Petar Jenjić • nedjelja, 28.10.2018.
Svitolina odličan završni turnir zaključila naslovom
Foto: EPA

Elina Svitolina pobjednica je završnog WTA turnira koji se igrao u Singapuru, u finalu je nakon tri seta stigla do pobjede protiv Sloane Stephens...

U samoj završnici WTA sezone, na završnom turniru u Singapuru, do pobjede je stigla Elina Svitolina koja je sezonu zaključila s osvojenim turnirom. U finalu je sa 3:6, 6:2, 6:2 bila bolja od Sloane Stephens.

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda ruske tenisačice koja je tako postala prva tenisačica od Serene Williams 2013. godine koja je osvojila završni turnir bez poraza. Uz to, Svitolina je stigla do devete WTA titule u posljednje dvije sezone, u ukupno devet odigranih finala.

Odmah u prvom servisu gemu protivnice Stephens je stigla do breaka i sačuvala ga do kraja prvog seta. Pritom je spasila četiri break prilike protivnice kojoj je ipak pripao ostatak meča.

I u drugom i u trećem setu Svitolina je po tri puta oduzimala servis protivnici. U oba je seta Stephens uspijevala vratiti jedan break, ali više od toga nije išlo.

WTA Finals Singapur, finale:
Elina Svitolina (6) - Sloane Stephens 3:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!