Tenis

Inglot i Škugor pomeli protivnike i osvojili ATP u Baselu

Jan Šneler • nedjelja, 28.10.2018.
Inglot i Škugor pomeli protivnike i osvojili ATP u Baselu
Foto: FaH

Sjajnom predstavom u finalu Basela, Dominic Inglot i Franko Škugor došli su do trećeg zajedničkog naslova na ATP Touru...

Hrvatski tenisač Franko Škugor i njegov partner, Britanac Dominic Inglot uspješno su okončali ATP turnir u Baselu i došli do trećeg zajedničkog naslova. U finalu protiv braće Alexandera i Mische Zvereva, britansko-hrvatskom paru trebalo je svega sat i 12 minuta.

Prvi set nije najbolje počeo za Inglota i Škugora te su braća Zverev došli do breaka u trećem gemu. Ipak, kao da ih je taj gubitak servisa dodatno motivirao jer su u nastavku seta fenomenalno igrali. Uspjeli su osvojiti pet uzastopnih gemova, čak tri povezana breaka osvojiti i sa 6:2 slaviti u prvom setu.

U drugoj dionici meča nije bilo tolike napetosti, no Inglot i Škugor su bolje djelovali na terenu. Nakon rane dvije break lopte, meč se umirio, no onda britansko-hrvatski par u ključnom, 12. gemu, pritišće servis protivnika i dolazi do breaka koji je automatski označio i osvajanje seta s 7:5.

Škugor je naslovom u Baselu došao na 26. mjesto na ATP ljestvici u konkurenciji igrača u parovima što mu je ujedno i najbolji rezultat karijere.

ATP Basel, parovi (m), finale:
Alexander Zverev/Mischa Zverev - Dominic Inglot/Franko Škugor 2:6 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!