Tenis

Federer u lovu na devetu titulu u Baselu, protivnik u finalu Čilićev krvnik

Mihaela Bradovski • subota, 27.10.2018.
Federer u lovu na devetu titulu u Baselu, protivnik u finalu Čilićev krvnik
Foto: EPA

Poznati su finalisti turnira u Baselu gdje će Roger Federer pokušati doći do devete titule, a protivnik mu je Marius Copil iz Rumunjske...

Roger Federer ide po devetu titulu u svom Baselu. Došao je do finala čak i lakše nego što je očekivao u polufinalnom meču gdje je za protivnika imao Daniila Medvedeva. Mladi Rus igra ove sezone jako dobar tenis, ali protiv Federera u ovom meču nije imao nikakve šanse.

Glatkih 6:1, 6:4 za prvog nositelja koji je ove godine već igrao protiv Medvedeva i to tri seta na turniru u Šangaju. Ovdje nije bilo nikakve neizvjesnosti, pred svojim navijačima Federer je odjurio u finale gdje će imati velike šanse za osvajanje titule.

Protivnik u finalu bit će mu Marius Copil, Rumunj koji je iznenadio Marina Čilića, a u polufinalu i Alexandera Zvereva. I dok Čilićeva forma nije najbolja u posljednje vrijeme i upisao je previše neočekivanih poraza, Zverev je samo potvrdio kako je dosta nestalan u formi i u zadnje vrijeme puno oscilira.

U ovom meču Zverev je uzeo drugi set u tie-breaku, ali i u prvom i u trećem setu Copil je dominirao te došao do rezultata karijere. Dosad je samo jednom bio u finalu i to ove godine u Sofiji gdje je izgubio od Mirze Bašića, no ovaj turnir je daleko kvalitetniji i jači.

Basel, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Daniil Medvedev (Rusija, 7) 6:1, 6:4
Marius Copil (Rumunjska) - Alexander Zverev (Njemačka, 2) 6:3, 6:7(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!