Košarka

Himki u derbiju VTB lige bez problema svladao Uniks

Jan Šneler • nedjelja, 28.10.2018.
Himki u derbiju VTB lige bez problema svladao Uniks
Foto: EPA

Himki je na svom terenu ugostio Uniks Kazan i nakon uvjerljive predstave, upisao petu pobjedu u jednako toliko dvoboja VTB lige...

Favorizirani Himki potvrdio je taj status odličnom predstavom protiv Uniksa iz Kazana. Gostujuća momčad još se dobro držala do poluvremena, no onda je kvaliteta domaćih prevagnula te je Uniks bio prisiljen upisati prvi poraz ove sezone.

Na odmor su otišli domaći s vodstvom 32:29, a treba istaknuti kako je Uniks u nekoliko navrata u drugoj četvrtini imao i vodstvo protiv Himkija. Dobru igru praćenu dostižnim rezultatom, gosti nisu ponovili u nastavku susreta koji je u potpunosti pripao Himkiju.

Himki je vrlo brzo došao do dvoznamenkaste prednosti, vodio u jednom trenutku s velikih 17 poena prednosti i praktički riješio pitanje pobjednika. Domaći su se malo opustili te je Uniks uspio smanjiti rezultat, ali nedovoljno za nešto ozbiljnije. Himki je na kraju slavio sa 78:65.

Već tradicionalno, najbolji kod Himkija bio je Aleksej Šved s 24 poena i pet asistencija. Kod gostiju su Errick McCollum i Jamar Smith postigli po 12 koševa.

VTB liga:
Himki - Uniks Kazan 78:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!