Rukomet

Hrvatski rukometaši rutinskim nastupom svladali Belgiju

Jan Šneler • nedjelja, 28.10.2018.
Hrvatski rukometaši rutinskim nastupom svladali Belgiju
Foto: FaH

Kao što se i očekivalo, hrvatski rukometaši bez ikakvih problema upisali su pobjedu protiv Belgije u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine...

Nakon pobjede protiv Švicarske, hrvatska rukometna reprezentacija upisala je nova dva boda nakon gostovanja u belgijskom Leuvenu. Izabranici Line Červara nisu se pretjerano mučili protiv Belgije koja se pokazala kao vrlo hrabra i čvrsta momčad.

U prvih desetak minuta Hrvatska nije izgledala dobro i ponavljala se priča iz susreta sa Švicarskom. Puno golova dobivali su Kauboji s crte, prolazili su Belgijci kako su htjeli i to se moralo zaustaviti. Uspjela je Hrvatska malo primiriti domaće, postići nekoliko lakših pogodaka i za par minuta doći do vodstva od tri razlike.

Sad se Hrvatska uspjela osloboditi početnog pritiska ili nervoze i lakoćom počela igrati. Vrlo brzo, došli su Kauboji do velikih šest pogodaka prednosti (8:14). Vrlo inspiriran bio je u prvom dijelu Zlatko Horvat koji je što iz sedmeraca, što s krilne pozicije, postigao čak osam pogodaka u prvom dijelu. Hrvatska je na odmor otišla s velikom prednosti 12:18.

U nastavku susreta, Červar je malo izmijenio sastav pa su priliku dobili Jakov Vranković, Halil Jaganjac i David Mandić. Izmijenjena Hrvatska nije djelovala ništa slabije nego je vrlo rutinski održavala lijepu prednost iz prvog dijela. Najniže što je Belgija spustila zaostatak bilo je pet pogodaka razlike, što govori o visokom stupnju koncentracije kod hrvatskih rukometaša.

Na kraju, Hrvatska je slavila rezultatom 25:30 i upisavši drugu pobjedu napravila ono što se očekivalo prije početka ovog ciklusa. Najbolji je u redovima Hrvatske bio Horvat s osam pogodaka, dok je četiri postigao Jakov Vranković. Za Belgiju, Nathan Bolaers zabio je četiri gola.

Kvalifikacija za Europsko prvenstvo sada će reprezentacije staviti sa strane jer u siječnju kreće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj. Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahreinom i Japanom. Prvi susret na rasporedu je 11. siječnja protiv Islanda u Münchenu.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije, 2. kolo:
Belgija - Hrvatska 25:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!