Tenis

Anderson bez većih problema slavio protiv Nishikorija u finalu Beča

Jan Šneler • nedjelja, 28.10.2018.
Anderson bez većih problema slavio protiv Nishikorija u finalu Beča
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Beču, južnoafrički tenisač i drugi nositelj Kevin Anderson uspješno je slavio protiv Keija Nishikorija...

Za nešto malo manje od dva sata, Kevin Anderson slavio je protiv Kei Nishikorija u finalu ATP turnira u Beču. Južnoafrikanac je tako došao do petog naslova u karijeri i od sljedećeg tjedna bit će šesti tenisač na ATP ljestvici.

Prvi set krenuo je dobro za Andersona koji je već u drugom gemu imao break priliku. Tu nije iskoristio, ali je nakon velikog pritiska i dugog četvrtog gema uspio doći do servisa prednosti. Siguran je bio Južnoafrikanac te je uspio odbiti sve napade japanskog tenisača i s 3:6 okončati prvi set.

Drugi set bio je još neizvjesniji. Nishikori nije nikako uspijevao ugroziti servis Andersona, ali je i sam jednako dobro servirao pa je set otišao u 13. igru. Tie-break je prošao u dominaciji Andersona koji je vrlo brzo došao do vodstva od 0:3. Bez problema je sačuvao južnoafrički tenisač veliku prednost i s 3:7 osvojivši tie-break, pobijedio u finalu.

ATP Beč, finale:
Kei Nishikori (Japan, 5) - Kevin Anderson (JAR, 2) 3:6 (3)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!