Ostali sportovi

Ana Đerek kvalifikacijama završila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu

Sportnet • nedjelja, 28.10.2018.
Ana Đerek kvalifikacijama završila svoj nastup  na Svjetskom prvenstvu

Najbolja hrvatska gimnastičarka te jedina naša predstavnica u Dohi, Ana Đerek, svoj je nastup na Svjetskom prvenstvu okončala današnjim kvalifikacijama grede i partera.

Nakon gotovo polugodišnje pauze te povratničkih nastupa na Svjetskim kupovima u Szombathelyju te onom u Parizu, hrvatska olimpijka Ana Đerek u svojim je najjačim disciplinama - parteru i gredi, nastupila i na svjetskoj smotri u katarskoj Dohi. Nakon dvodnevnih kvalifikacija u ženskoj konkurenciji, svoj red je napokon dočekala i Đerek nastupivši u posljednjoj subdiviziji, onoj jedanaestoj. U konkurenciji grede Ana je osvojila ocjenu 11.100 te naposljetku zauzela 133. mjesto (od ukupno 198 gimnastičarki).

Prvoplasirana je bila Amerikanka Simone Biles (14.800), dok je drugo mjesto zauzela njezina sunarodnjakinja Kara Eaker (14.466). Treća pozicija na gredi pripala je Kineskinji Jin Zhang (14.100).

Ana je sličan plasman ostvarila i na parteru gdje je zauzela 136. mjesto s osvojenih 11.666 bodova. U konkurenciji partera nastupila je 191 gimnastičarka, a najbolja u kvalifikacijama ove discipline bila je ponovno Amerikanka Biles (15.333). Druga je bila Japanka Mai Murakami (14.100), a treća Ruskinja Angelina Melnikova (14.033).

Jedini hrvatski predstavnik u Dohi tako je ostao Tin Srbić koji će se sljedeću subotu (3. studenog) natjecati u finalu preče, svoje najjače discipline, u kojoj je prošle godine u Montrealu osvojio svjetsko zlato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!