Košarka

VIDEO: Sjajan dvoboj Jordana i Goberta, Curry ruši rekorde, Bender opet bez nastupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.10.2018.
VIDEO: Sjajan dvoboj Jordana i Goberta, Curry ruši rekorde, Bender opet bez nastupa
Foto: EPA

Nedjelja je donijela svega četiri dvoboja u NBA ligi i sva četiri riješena su prije same završnice. U očajnoj formi i dalje su Wizardsi, potpuno suprotnoj Stephen Curry, a Dragan Bender bio je jedini igrač Sunsa koji nije igrao...

Dallas Mavericksi nisu uspjeli na svom parketu svladati Utah Jazz. Veliku bitku vodili su na centarskim pozicijama DeAndre Jordan i Rudy Gobert, obojica su ostvarili double-double, a na kraju je uspješniji bio Gobert koji je s Jazzerima odnio pobjedu.

I Gobertu i Jordanu ovo je šesti uzastopni double-double učinak ove sezone, Gobert je sada na prosjeku od 16.6 poena i 13.0 skokova po susretu, a Jordanov prosjek iznosi 16.0 poena i 13.8 skokova.

Jazzeri su pobjedu osigurali odličnim ulaskom u posljednju četvrtinu kada su napravili seriju 9:0, pobjegli na 91:79 i do kraja susreta nisu dopustili povratak domaćinu.

Gobert je susret završio s 23 poena i 16 skokova, a Donovan Mitchell dodao je 20 poena. Kod Mavericksa Dennis Smith upisao je 27 poena, Wesley Matthews 22 uz sedam skokova, a Jordan 12 poena uz 19 skokova i devet asistencija.

Stephen Curry započeo je sezonu rušeći rekorde, a noćas je sedmi put zaredom ove sezone ubacio barem pet trica po susretu čime je popravio rekord Georgea McClouda iz 1995. godine kada je otvorio sezonu sa šest uzastopnih utakmica s po najmanje pet pogođenih trica.

Warriorsi su noćas bili bolji od Brooklyn Netsa sa 120:114, a dok je Curry nastavio s odličnim nastupima, Klay Thompson i dalje se muči s vanjskim šutom te je imao tricu na 1/5.

Netsi su bili u priličnom zaostatku dobar dio susreta, prednost Warriorsa bila je na rubu 20-ak razlike, ali u završnici Brooklyn je uspio smanjiti na minus dva. Ipak nije došao i do potpunog preokreta i Warriorsi su odnijeli pobjedu.

Curry je susret završio s 35 poena (7/15 trica) i sedam skokova, a Kevin Durant ubilježio je 34 poena uz osam skokova i šest asistencija dok je Draymond Green završio s osam poena, 13 asistencija i pet ukradenih lopti. Kod poraženih D'Angelo Russell ubacio je 25 poena uz po šest skokova i asistencija, a Caris LeVert dodao je 23 poena i sedam asistencija.

Clippersi su pregazili Wizardse sa 136:104 i dodatno produbili njihovu krizu. Washington je očajno otvorio sezonu, ovo mu je peti poraz u šest utakmica, a nije pomogao niti međusobni sastanak igrača na kojem se govorilo o egu unutar momčadi i timskom nastupu.

Wizardsi su još jednom bili daleko od pravog izdanja, konstantno su bili u zaostatku i na kraju su teško poraženi. Trica im je bila na 5/27, s druge strane domaćin je za tricu šutirao 16/29, imao dvostruko više asistencija, nadmoć u skoku i nije moglo drugačije završiti.

Tobias Harris predvodio je Clipperse s 22 poena i 11 skokova, a Lou Williams dodao je 17 poena. Kod poraženih Bradley Beal završio je s 20 poena i sedam skokova, a John Wall dodao je 18 poena i pet asistencija.

Oklahoma City Thunder napokon je stigao do prve ovosezonske pobjede, a jedan od highlightova ovog susreta bila je trica Paula Georgea s centra sa zvukom sirene za kraj treće četvrtine.

Thunder je slavio bez većih problema, gosti nisu mogli računati na Devina Bookera i još su pružili i solidan otpor izgubivši jednoznamenkastom razlikom. Mogao je Thunder i uvjerljivije do pobjede, ali gosti su u zadnjoj dionici smanjili zaostatak.

Dragan Bender bio je jedini igrač Sunsa koji nije dobio niti sekundu, a s po 18 poena u Phoenixu najistaknutiji bili su TJ Warren (osam skokova) i Elie Okobo (pet skokova, sedam asistencija). DeAndre Ayton dodao je 16 poena i 11 skokova.

Kod pobjednika po 23 poena upisali su Paul George (pet asistencija) i Russell Westbrook (devet skokova i sedam asistencija) dok je Nerlens Noel završio s 20 poena i 15 skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - Utah Jazz 104:113
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 114:120
Los Angeles Clippers - Washington Wizards 136:104
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 117:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!