Rukomet

Ivić zadovoljan kvalitetom SEHA lige: "Nikome pobjeda nije zagarantirana, nitko se ne smije podcijeniti"

Mihaela Bradovski • utorak, 30.10.2018.
Ivić zadovoljan kvalitetom SEHA lige: "Nikome pobjeda nije zagarantirana, nitko se ne smije podcijeniti"
Foto: EPA

Šime Ivić ovu sezonu odrađuje u dresu Meškov Bresta čime se vratio u SEHA ligu. S godinama liga je napredovala, a i sam Ivić zadovoljan je kvalitetom ovog natjecanja...

Nakon što je prošlu sezonu proveo u Wisli, Šime Ivić vratio se u SEHA ligu te nosi dres Meškov Bresta. Ivić se neće dugo zadržati u regionalnoj ligi, od sljedeće sezone nastupat će za Erlangen u Bundesligi.

"Igrao sam SEHA Gazprom Ligu još u dresu Nexea. U početku je to bio sjajan osjećaj, igrati protiv momčadi koje inače susrećete jedino kroz Ligu prvaka. Moram reći da sam jako zadovoljan kvalitetom Lige. Igranje protiv nekih od najbolji igrača je zaista veliko zadovoljstvo. Mogu ustvrditi da je Liga sve bolja i bolja iz godine u godinu, u svim segmentima. Čitava regija prepuna je odličnih mladih igrača, a SEHA je mnogima od njih pomogla u razvoju. A sve je to dobra stvar ne samo za igrače same već i za navijače te sve ostale rukometne entuzijaste."

Ivić iza sebe ima iskustvo igranja u Sloveniji, Francuskoj, Poljskoj te sada u Bjelorusiji pa je i kroz tu prizmu u mogućnosti usporediti regionalnu ligu s ostalim natjecanjima u kojima je imao prilike zaigrati.

"SEHA je drugačije od mnogih drugih natjecanja u Europi. Njen plus nije samo u tome što su utakmice zanimljive i uzbudljive već i zbog toga što je riječ o međunarodnom natjecanju. Neke Lige imaju tek nekoliko dobrih klubova, no SEHA, baš poput poljskog i francuskog prvenstva mnogo ulaže u svoj napredak. U ovom trenutku igranje u njoj je sjajno iskustvo. Nema drugog načina nego ići utakmicu po utakmicu. Nikome pobjeda nije zagarantirana, nitko se ne smije podcijeniti. Treba ići korak po korak i polako graditi uspjeh. Sve to čini me vrlo sretnim što imam priliku igrati u jednoj od najboljih liga na svijetu."

U aktualnoj sezoni jedan je od ključnih igrača Meškova, a bez obzira na niz teških izazova koji se pred njegovim sastavom nalaze u ovom natjecanju uvjerenja je da se ciljevi postavljeni prije starta sezone mogu dostići.

"Fokusiran sam na ostvarenje što boljih rezultata u svim natjecanjima. Znam da neće biti lako, ali vjerujem u naš tim, u ovu grupu igrača i nadam se da možemo ići što dalje. Puno je utakmica pred nama, ali vjerujem da ćemo dostići cilj koji smo si zadali prije početka sezone."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!