Nogomet

Inter izbacio Istru iz Kupa, Lokosi preokretom do prolaza

Branimir Korać • utorak, 30.10.2018.
Inter izbacio Istru iz Kupa, Lokosi preokretom do prolaza
Foto: FaH

Prvi sudionici četvrtfinala Kupa Hrvatske su Inter i Lokomotiva. Inter je u Zaprešiću svladao Istru 1961, a Lokomotiva je u Zadru bila bolja od istoimenog domaćina...

Inter i Lokomotiva uspješno su odradili posao u osmini finala Kupa. Lokosi su u Zadru opravdali status favorita i odnijeli pobjedu 3:1 dok je Inter u prvoligaškom srazu svladao s 2:1.

Zaprešićani su ove sezone protiv Istre na svom stadionu upisali poraz u prvenstvu, a sada su uzvratili istom mjerom i identičnim rezultatom te upisali pobjedu.

Inter je na svom stadionu upisao pobjedu golovima Ajayija i Ćuluma. Nigerijac je u 38. minuti donio prednost Interu da bi odmah nakon što se krenulo s centra Mierez poravnao na 1:1.

U drugom dijelu vrlo brzo gosti su se ponovno našli u zaostatku, a strijelac je bio iskusniji veznjak Milan Ćulum. Do kraja susreta promjene rezultata više nije bilo.

Zanimljivo je bilo i u Zadru gdje je gostovala Lokomotiva i slavila 3:1. Lokosi su spriječili iznenađenje i odnijeli pobjedu iako su vrlo rano ušli u rezultatski zaostatka.

Već u drugoj minuti Vlatko Blažević doveo je Zadrane u vodstvo, međutim do poluvremena je Lokomotiva došla do preokreta. Prvo je zabio Myrto Uzuni, a onda i Ivan Krstanović.

U drugom poluvremenu Datković je zabio treći pogodak za Lokose i tu je priči bio kraj, Zadrani nisu imali snage za preokret.

Ostali susreti na rasporedu su u srijedu.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Inter-Zaprešić2:1Istra 1961
Zadar1:3Lokomotiva
Zelina0:4Dinamo
Krk1:5Osijek
Marsonia0:1Slaven Belupo
Jaska Vinogradar4:2Jadran Luka Ploče
Šibenik1:2 *Hajduk
Varaždin1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ludi_dabar30.10.2018. u 23:55
    I bolje je tako.. Intera ceka gostovanje i vjerovatno nece daleko , Glede Istre , vjerujem da ce racuni biti kompenzirani u daleko vaznijem prvenstvenom susretu...
    ludi_dabar