Košarka

Double-double Bilana u novoj pobjedi ASVEL-a, Arapović šuterski podbacio u Beogradu

Branimir Korać • utorak, 30.10.2018.
Double-double Bilana u novoj pobjedi ASVEL-a, Arapović šuterski podbacio u Beogradu
Foto: FaH

Počelo je peto kolo Eurokupa, a samo jedan od prva četiri susreta donio je neizvjesnost. U ostala tri domaćini su upisali vrlo visoke pobjede...

Crvena zvezda oporavila se od neugodnog poraza u Bresciji u prošlom kolu te je odličnim nastupom pregazila Galatasaray u Beogradu. Konačnih 87:57 dovoljno govori koliko su Beograđani dominirali i na kraju potpuno zasluženo slavili. Od početka susret je išao jednim smjerom i prednost domaćina samo je rasla.

Joe Ragland predvodio je Crvenu zvezdu s 21 poenom, a Billy Baron dodao je 16 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Galatasaraya Tai Webster ubacio je 16 poena dok je Zach Auguste dodao 14 poena i devet skokova. Marko Arapović imao je veliku minutažu, ali nije briljirao. Za 33 minute ubacio je pet poena (1/9 za dva, 1/3 za tri) čemu je dodao sedam skokova.

Drama se odvijala u Njemačkoj gdje je Ulm slavio protiv Brescije 83:82. Bio je to dvoboj dvije momčadi s po jednom pobjedom koje su očajnički trebale pobjedu kako bi se približile gornjem dijelu ljestvice. 7.3 sekunde prije kraja Katin Reinhardt ubacio je za pobjedu domaćina, imali su gosti priliku s obzirom da im je ostalo dovoljno vremena do kraja, ali pogriješili su već pri izvođenju lopte sa strane i upisali poraz.

"Vrlo sam zadovoljan ovom pobjedom. Igrali smo protiv vrlo dobrog protivnika, a posebne probleme stvarali su nam Hamilton i Allen. Posebno sam zadovoljan obranom, u drugom poluvremenu imali su samo sedam ubačaja za dva poena i 37 poena ukupno", rekao je trener domaćina Thorsten Leibenath.

Ulm su predvodili Javonte Green s 19 poena i devet skokova te Patrick Miller s 18 poena, šest asistencija i pet osvojenih lopti. Kod Talijana Jordan Hamilton ubilježio je 23 poena uz pet skokova, a Awudu Abass dodao je 18 poena i deset skokova.

ASVEL je stigao do četvrte uzastopne pobjede slaveći protiv Zenita s visokih 89:68. Rusi su potpuno pali u drugom poluvremenu koje je potpuno pripalo domaćinu. Na odmoru je bilo samo 39:38 za ASVEL da bi u nastavku Zenit potpuno potonuo.

Mantas Kalnietis odigrao je odličnu utakmicu s 22 poena i pet asistencija, Demarcus Nelson dodao je 14 poena i pet skokova, a Miro Bilan za 18 minuta upisao je deset poena (4/9 za dva) i deset skokova. U gostujućem sastavu Sergej Karašev završio je s 18 poena, a Philip Scrubb s 13 poena i pet asistencija.

Vrlo uvjerljiva bila je i Valencia koja je također upisala četvrtu pobjedu te drži korak s Francuzima. Valencia je u ovom kolu pregazila Trento s 87:66 u potpuno jednosmjernom dvoboju.

S po 15 poena kod domaćina su se istaknuli Will Thomas (sedam skokova) i Bojan Dubljević (šest skokova), a kod gostiju Dustin Hogue ubacio je 13 poena.

Eurokup:
Crvena zvezda - Galatasaray 87:57
Ulm - Brescia 83:82
ASVEL - Zenit 89:68
Valencia - Trento 87:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!