Košarka

VIDEO: Raptorsi glatko slavili protiv Sixersa, Šarićeva trica i dalje loša, prva pobjeda Cavsa

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2018.
VIDEO: Raptorsi glatko slavili protiv Sixersa, Šarićeva trica i dalje loša, prva pobjeda Cavsa
Foto: EPA

Dario Šarić i Ante Žižić bili su noćas na parketu, Šarić je upisao četvrti poraz sa Sixersima, a Žižić tek prvu pobjedu s Cleveland Cavaliersima...

Nakon prvog ovosezonskog poraza, Toronto Raptorsi dobro su odgovorili i upisali glatku pobjedu protiv Philadelphije. Kawhi Leonard dobio je odmor u porazu od Bucksa, ovdje se vratio i odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu.

Završilo je 129:112 za Raptorse što je četvrti ovosezonski poraz Philadelphije. 76ersi su najavljivali ove sezone velike stvari, međutim ulazak u sezonu nije onakav kakav su željeli i trenutno su na 50-postotnom omjeru.

Protiv Raptorsa su bili u zaostatku i nisu nikako uspjeli uhvatiti potpuni priključak te unijeti neizvjesnost u dvoboj. Leonard je na obje strane parketa bio klasa iznad svih ostalih te je nosio svoju momčad do pobjede.

Ubacio je 31 poen uz sedam skokova i četiri ukradene lopte, a imao je prste i u dobrom dijelu od 11 izgubljenih lopti Bena Simmonsa.

Osim Leonarda kod Raptorsa su se istaknuli i Jonas Valančiunas s 23 poena te Kyle Lowry s 20 poena i 12 asistencija.

Dario Šarić na drugoj strani igrao je 32 minute i ubacio osam poena uz šut 2/4 za dva i slabih 1/5 za tri poena te 1/2 s linije slobodnih bacanja. Uhvatio je i pet skokova te podijelio dvije asistencije.

Joel Embiid ubacio je 31 poen uz 11 skokova, Robert Covington 15 poena, a Ben Simmons 11 poena uz deset asistencija i osam skokova.

Napokon su do prve pobjede došli Cleveland Cavaliersi koji su pregazili Atlantu sa 136:114. Ostali su Cavsi bez trenera nakon otkaza Tyronnu Lueu, Larry Drew nije zadovoljan kako je predstavljen i nije sretan odnosom uprave prema njemu, ali svejedno je vodio Cavse do prve pobjede i ima omjer 10-1 kroz ove dvije sezone kao privremeni glavni trener.

Cavsi su ostali i bez Kevina Lovea na neko vrijeme, no svejedno su uspjeli slaviti. Bilo je vidljivo da su vrlo motivirani, lakoćom su slomili otpor Hawksa i došli do pobjede.

Dobra vijest za Drewa je da ima potporu svlačionice i da igrači ističu njegovu važnost, a problem bi mogao biti JR Smith koji još jednom nije dobio niti sekundu. Ante Žižić bio je malo sretniji i odigrao je dvije minute te ubacio četiri poena (1/2 za dva, 2/2 slobodna) uz skok u napadu.

Rodney Hood bio je najefikasniji s 26 poena, Cedi Osman dodao je 20 poena i pet skokova, a Tristan Thompson 11 poena i 11 skokova. Kod Hawksa Trae Young ubacio je 24 poena, a Alex Len 22 poena uz devet skokova.

Boston Celticsi upisali su pobjedu protiv Detroit Pistonsa 108:105, a napokon je odličnu utakmicu odigrao Kyrie Irving koji je u prvih šest utakmica imao problema u napadu, no ovdje je bio na očekivanoj razini. Pistonsi su imali savršen start i četiri pobjede u isto toliko susreta, ali nakon toga uslijedila su dva poraza.

Irving je ubacio 31 poen uz po pet skokova i asistencija, a Jayson Tatum ubacio je 16 poena uz šest skokova. Kod Detroita Blake Griffin upisao je 24 poena i 15 skokova, a Andre Drummond 17 poena uz 12 skokova.

Houston Rocketsi igrali su bez Jamesa Hardena što je Portland itekako znao iskoristiti i u gostima visoko slavio sa 104:85. "Mogao bih sad ovdje sjediti i govoriti pet minuta, ali bit svega je da ne igramo dobro. Moramo dobro razmisliti i vidjeti gdje je problem", rekao je trener Rocketsa Mike D'Antoni.

Po 22 poena kod Portlanda upisali su Jusuf Nurkić (deset skokova) i Damian Lillard (sedam asistencija) dok je Caleb Swanigan uhvatio 11 skokova. Kod Rocketsa Chris Paul ubacio je 17 poena uz devet asistencija, a Clint Capela 14 poena uz 14 skokova.

Čelnici Wizardsa stali su iza Scotta Brooksa, ali neće tako dugo biti ako Washington ne počne bilježiti pobjede. Novi poraz upisao je protiv Memphisa sa 107:95 i na omjeru je 1-6.

Garrett Temple predvodio je Memphis s 20 poena i sedam skokova, po 19 poena dodali su Marc Gasol (pet skokova, šest asistencija, pet osvojenih lopti) i Mike Conley (sedam asistencija) dok je Kyle Anderson uhvatio 11 skokova. Kod Wizardsa John Wall završio je s 22 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Bradley Beal 17 poena uz sedam asistencija.

Probudio se Oklahoma City Thunder koji je glatko slavio protiv Clippersa sa 128:110 uz fantastičnu treću četvrtinu koju je dobio s čak 39:10. Odličan posao odradili su Paul George s 32 poena i 12 skokova, Russell Westbrook s 32 poena i osam asistencija, a Steven Adams dodao je 18 poena i deset skokova. Kod Clippersa Danilo Gallinari ubilježio je 27 poena.

NBA:
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 129:112
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 136:114
Boston Celtics - Detroit Pistons 108:105
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 85:104
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 107:95
Orlando Magic - Sacramento Kings 99:107
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 128:110
Charlotte Hornets - Miami Heat 125:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!