Košarka

Sunsi se odrekli Bendera kao Orlando Hezonje

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2018.
Sunsi se odrekli Bendera kao Orlando Hezonje
Foto: EPA

Phoenix Sunsi neće iskoristiti opciju za četvrtu godinu rookie ugovora Dragana Bendera koji tako na kraju sezone postaje slobodan igrač koji može bez ograničenja pregovarati s drugim klubovima...

Nakon razočaravajućih nastupa Phoenix Sunsi odlučili su kako neće zadržati Dragana Bendera i sljedeće sezone. Doduše teoretski to mogu napraviti ako prihvati ugovor u granicama koji će moći ponuditi, ali to je malo vjerojatno.

Vrlo slična stvar dogodila se prošle sezone Mariju Hezonji u Orlandu koji je također odlučio kako ga neće zadržati, samo što je Hezonja nakon toga proigrao, iskoristio je priliku koja se otvorila nakon brojnih ozljeda igrača i tako je privukao pozornost ostalih klubova.

Benderu je olakotna okolnost što ima tek 20 godina i hrpu potencijala, nije niti blizu onoga što može postati. Međutim postoji problem koji nije tako jednostavno riješiti, a tiče se njegove nenametljivosti i nedostatka drskosti u igri. I prije početka sezone pisali smo kako je to najveći problem i ako želi igrati u NBA ligi morat će malo više gledati na sebe i koristiti svoje prednosti, ali početak sezone nije donio dobre vijesti.

Doduše dobrih vijesti teško da je moglo biti s obzirom da Bender gotovo uopće ne igra i nalazi se na kraju klupe. Posljednja je opcija za ulazak na parket i tako niti ne može pokazati Kokoškovu vrijedi li mu pružati minute.

Ovom odlukom Sunsa na ljeto odlazi na tržište i može nesmetano pregovarati sa svim zainteresiranim klubovima. Međutim morat će se tim klubovima na neki način i pokazati i ono malo garbage time minuta morat će koristiti na najbolji mogući način.

"Naravno da bih volio da su iskoristili opciju i zadržali me, ali neću dopustiti da me to zaustavi u ostvarivanju ciljeva. Imam 20 godina i nastavit ću raditi kako bih uspio u ovoj ligi", rekao je Bender.

Na žalost na naplatu je došao rani odlazak u NBA ligu bez prave seniorske sezone u Europi, u Sunsima nisu razvili Benderov potencijal i ne vidi se očekivani napredak u zadnjim sezonama. Ono što je za Bendera važno je minutaža, a nje u ovom trenutku u NBA ligi nema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ibarix31.10.2018. u 13:47
    On jednostavno nema dovoljno kvalitete. Trenutno. Najgore je kad igra ~30 minuta i nema al apsolutno ništa u staistici, ni skoka, ni šuta, ni asista, ma ništa. Kaaako??? Kako uspijeva bit toliko nevidljiv na terenu? Pa baci ju s centra bar da upišeš šut. :P
    ibarix