Hrvatski nogometni kup, osmina finala, 31.10.2018, 14:00 h
Zelina
Zelina 0:4 Dinamo
Dinamo

Dinamo rutinski odradio Zelinu i prošao u četvrtfinale Kupa

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2018.
Dinamo rutinski odradio Zelinu i prošao u četvrtfinale Kupa
Foto: FaH

Dinamo nije dopustio iznenađenje u osmini finala Kupa Hrvatske, gostovao je kod Zeline i upisao pobjedu. Modri su potpuno dominirali, no tek u završnici potpuno su slomili otpor domaćina i visoko slavili...

Mirno je Dinamo odradio posao u Svetom Ivanu Zelini. Kao što se i očekivalo, potpuno je dominirao protiv domaće Zeline, nije igrao u nekom visokom ritmu, ali i ovo je bilo dovoljno za glatku 4:0 pobjedu.

Dvoboj je od početka bio izvjestan iako je Dinamu trebalo vremena da uhvati pravi ritam i dođe do prvog pogotka. Zelina dok je imala snage još je pružala otpor, no u završnih deset minuta potpuno je pala i Modri su s tri gola zaključili priču.

Susret je počeo odličnom prilikom domaćina kada je Skupnjak pobjegao Dinamovoj obrani i već u trećoj minuti došao sam pred Zagorca, ali Dinamov vratar odlično mu je ušao u udarac i spasio svoju momčad.

Nakon toga Dinamo je počeo nizati prilike, ali pogotka nije bilo sve do završnice prvog poluvremena. Kada se očekivao kraj prvog dijela, Marin je na 16 metara ostavio loptu za Gavranovića koji puca nisko u bliži kut i lopta završava u mreži.

U drugom dijelu Zelina je uglavnom bila u svojih 20-30 metara i sve teže se nosila s kvalitetnijim protivnikom, a u zadnjih deset minuta susret je definitivno odlučen.

Prvo je u 81. minuti Budimir odličnom loptom u prostor proigrao Petkovića koji rutinski zabija za 2:0, a pet minuta kasnije Petković je u ulozi asistenta, odlično je reagirao i glavom pronašao Kadziora koji također glavom zabija.

U 90. minuti Poljak postiže još jedan pogodak, ovaj puta dobro je reagirao na petercu i zakucao loptu u mrežu za konačnih 4:0.

Rutinski odrađen posao i bez previše utrošene energije. Zelina je odigrala koliko je mogla, više od ovoga nije išlo.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Inter-Zaprešić2:1Istra 1961
Zadar1:3Lokomotiva
Zelina0:4Dinamo
Krk1:5Osijek
Marsonia0:1Slaven Belupo
Jaska Vinogradar4:2Jadran Luka Ploče
Šibenik1:2 *Hajduk
Varaždin1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!