Hrvatski nogometni kup, osmina finala, 31.10.2018, 16:00 h
Šibenik
Šibenik 1:2(1:0, 1:1) Hajduk
Hajduk

VIDEO: Hajduk golom u 119. minuti rastužio Šibenčane u osmini finala Kupa

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2018.
VIDEO: Hajduk golom u 119. minuti rastužio Šibenčane u osmini finala Kupa
Foto: FaH

Drama na Šubićevcu okončana je pobjedom Hajduka na kraju drugog produžetka. Borbeni domaćini s igračem manje nisu izdržali, primili su gol na kraju regularnog dijela i onda drugi i na kraju drugog produžetka...

Hajduk je teškom mukom izborio prolaz u četvrtfinale Kupa. Bio je na rubu ispadanja, gubio do 85. minute da bi Said poravnao na 1:1 i izborio produžetke gdje je Stanko Jurić u 119. minuti donio prolaz svojoj momčadi.

Šibenčani su od 58. minute igrali s igračem manje, Hajduk je i do tada bio bolji i opasniji, a nakon što je Pecolaj zaradio drugi žuti karton, uslijedio je strahovit pritisak gostiju i promašen nevjerojatan broj prilika. Na kraju je Hajduk imao čak 33 udarca na gol od čega 19 u okvir gola, ali tek u 119. minuti osigurao je prolaz.

Već u 13. minuti Splićani su šokirani. Marko Bulat izveo je slobodan udarac s lijeve strane, ubačenu loptu glavom je skrenuo rođendanski slavljenik Mirko Ivanovski i poslao u mrežu Blaževića.

U 58. minuti Pecolaj je nepotrebno zaradio drugi žuti karton i onda slijedi Hajdukov žestoki pritisak. Nevjerojatno je što su sve gosti uspjeli promašiti, Labrović je radio čuda na vratima, a kada bi i njega lopta prošla, na gol liniji je netko od Šibenčana spašavao.

U 85. minuti Hajduk je ipak došao do poravnanje i izborio produžetak. Said je pucao iz voleja s nekih 13-14 metara, lopta je pogodila Pandžu i tako prevarila Labrovića i ušla u gol. Pandža je dotad već imao dvije očajne intervencije koje su kreirale Splićanima čiste zicere i zaslužio je status tragičara.

U produžecima nastavilo se u istom ritmu kao i tijekom dotadašnjeg dijela susreta. I dalje je Hajduk promašivao moguće i nemoguće, no u 119. minuti pala je koncentracija u obrani domaćina, Jurić je dobio loptu na desnoj strane i opalio snažno te pogodio za pobjedu.

Nije bilo vremena, a niti snage kod domaćina za neku prijetnju, Hajduk je zasluženo prošao dalje, a Šibenčani mogu žaliti što nisu izdržali još to kratko vrijeme.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Inter-Zaprešić2:1Istra 1961
Zadar1:3Lokomotiva
Zelina0:4Dinamo
Krk1:5Osijek
Marsonia0:1Slaven Belupo
Jaska Vinogradar4:2Jadran Luka Ploče
Šibenik1:2 *Hajduk
Varaždin1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina31.10.2018. u 19:29
    prijelomni trenutak se zbio u 60. kad je Šibenik ostao s igračem manje bez ikakvog povoda. sramota od igre
    pikepiletina