Tenis

Borna Ćorić još jednim sjajnim nastupom pregazio Daniila Medvedeva

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.10.2018.
Borna Ćorić još jednim sjajnim nastupom pregazio Daniila Medvedeva
Foto: FaH

Borna Ćorić nastavlja igrati u sjajnoj formi. Protiv Daniila Medvedeva u drugom kolu Masters 1000 turnira u Parizu odigrao je sjajan meč, glatko je slavio i za samo 75 minuti izborio je prolaz u osminu finala...

Ovako dobri nastupi Borne Ćorića nisu slučajnost, hrvatski tenisač osjetno napreduje i konačno hvata onaj pravi kontinuitet i pokazuje dobre igre. Nakon što je briljirao u Šangaju gdje je odigrao fantastičan turnir garniran ulaskom u finale, u Parizu nastavlja u tom ritmu.

Borna može žaliti što i između u Beču nije ostvario jednako dobar rezultat, u četvrtfinalu su ga zaustavili grčevi, a bio je u najmanju ruku potpuno ravnopravan u tim trenucima Kevinu Andersonu.

Pariz mu je donio na startu dobrog poznanika Daniila Medvedeva, igrača koji se s Bronom samo ove godine susreo upravo četvrti put i upisao treći uzastopni poraz. Samo u Wimbledonu Medvedev je bio bolji, a u kasnija tri dvoboja nije uzeo niti set.

Borna je sjajno odrađivao posao na svom servisu i još jednom tu je stvarao razliku. U prvom setu do breaka je stigao u devetom gemu kada je izborio drugu break loptu u meču, iskoristio je i poveo s 5:4 te nakon toga na svom servisu dovršio posao.

Drugi set donio je Ćorićev break odmah na početku i Medvedev se više nije vratio. Imao je priliku kod 3:2 kada je Borna malo žurio i poklonio Medvedevu jedine prilike u meču (15:40), ali izvukao se i nakon toga rutinski dovršio posao.

Ćorić je imao 71 posto ubačaja prvog servisa, a na svom prvom servisu osvojio je čak 95 posto poena. Treće kolo donosi mu dvoboj protiv šestog nositelja Austrijanca Dominica Thiema koji je lakoćom svladao Gillesa Simona. U jedinom ovogodišnjem međusobnom dvoboju Thiem je svladao Bornu na zemlji Madrida s 2:6, 7:6, 6:4.

Masters 1000 Pariz, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 11) - Daniil Medvedev (Rusija) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!