Tenis

Marach i Pavić uspješno prošli u četvrtfinale Mastersa u Parizu

Jan Šneler • četvrtak, 01.11.2018.
Marach i Pavić uspješno prošli u četvrtfinale Mastersa u Parizu
Foto: EPA

Prvi nositelji Mastersa u Parizu, Oliver Marach i Mate Pavić, uspješno su svladali Rohana Bopannu i Edouarda Roger-Vasselina te se plasirali među osam najboljih parova...

Nešto malo manje od sata i pol trebalo je Oliveru Marachu i Mati Paviću da prođu Rohana Bopannu i Edouarda Roger-Vasselina te uđu u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

Marach i Pavić nisu najbolje otvorili meč te su u šestom gemu, Bopana i Roger-Vasselin došli do breaka. Austrijsko-hrvatski par ipak se uspio brzo vratiti i doći do izjednačenja. Kako u setu više nije bilo breakova, otišlo se u iznimno neizvjesni tie-break.

Bopanna i Roger-Vasselin su odlično otvorili 13. igru i poveli s 0:4. Imao je indijsko-francuski par vodstvo od 3:6 i tri set lopte, no Marach i Pavić su uspjeli povezati četiri poena i poveli sa 7:6. Nakon dodatne neizvjesnosti i uzbuđenja, austrijsko-hrvatski par uspio je doći do seta sa 11:9.

Drugi set bio je također prilično miran. Niti jedan par nije uspijevao dugo doći do breaka, no u osmom gemu Marach i Pavić uspijevaju slomiti otpor protivnika i doći do vodstva od 5:3. Iako se očekivalo da će Marach i Pavić mirno privesti meč kraju, Bopanna i Roger-Vasselin došli su do čak četiri break lopte. Austrijsko-hrvatski par ipak je uspio sve obraniti i sa 6:3 ući u četvrtfinale.

Na putu do polufinala čekaju ih John Isner i Neal Skupski koji su u osmini finala porazili sedme nositelje Henri Kontinena i Johna Peersa.

Masters Pariz, parovi (m), osmina finala:
Oliver Marach/Mate Pavić (1) - Rohan Bopanna/Edouard Roger-Vasselin 7:6(9) 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!