Nogomet

Hrvatska U-17 reprezentacija poražena od Italije u trećem kolu kvalifikacija za Euro

Jan Šneler • petak, 02.11.2018.
Hrvatska U-17 reprezentacija poražena od Italije u trećem kolu kvalifikacija za Euro
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjem susretu prve faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo, hrvatska U-17 reprezentacija izgubila je u Sinju od Italije te tako ostala na drugom mjestu u skupini...

Prije međusobnog dvoboja Hrvatske i Italije bilo je jasno kako će obje reprezentacije izboriti plasman u finalnu kvalifikacijsku skupinu. Obje momčadi pobijedile su Armeniju i Andoru te je preostao samo međusobni ogled. Hrvatskoj je trebala pobjeda za prvo mjesto, dok bi s remijem izborili nešto lakši ždrijeb u sljedećoj fazi natjecanja.

Nažalost, do toga nije došlo te je Italija premoćno slavila. Bolji su bili Talijani tijekom cijelog susreta i praktički sve riješili već nakon prvih pola sata. Prvo je u 34. minuti Nicolo Cudrig zabio za vodstvo gostiju, da bi tri minute kasnije Sebastiano Esposito povećao vodstvo. Susret u Sinju završio je pobjedom Italije 0:3, a konačni rezultat postavio je Francesco Lamanna u 71. minuti susreta.

Kao što smo rekli, Hrvatska će zbog osvojenih šest bodova u prvoj fazi biti u trećoj jakosnoj skupini. Ždrijeb je na rasporedu 6. prosinca i tada će mlada hrvatska vrsta saznati nove protivnike. Sistem je gotovo jednak kao i u prethodnoj fazi. Jedna od momčadi bit će domaćin, svaka od četiri ekipa igra po tri utakmice i direktan plasman na Europsko prvenstvo u Irskoj imat će osam pobjednika skupina i sedam od osam drugoplasiranih momčadi.

Europsko prvenstvo U-17, kvalifikacije:
Hrvatska - Italija 0:3

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!