Tenis

Nakon teškog meča, Marach i Pavić osigurali plasman u polufinale Mastersa u Parizu

Jan Šneler • petak, 02.11.2018.
Nakon teškog meča, Marach i Pavić osigurali plasman u polufinale Mastersa u Parizu
Foto: EPA

Iznimno teško je bilo Oliveru Marachu i Mati Paviću slomiti otpor sjajnih Johna Isnera i Neala Skupskog te je meč trajao gotovo dva sata...

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach uspjeli su ući u polufinale Mastersa u Parizu. Premda im nije bilo lako, austrijsko-hrvatski par uspješno je prošao Johna Isnera i Neala Skupskog.

Nakon početnih gemova, Marach i Pavić su u sedmom gemu došli do breaka. U pravom trenutku je došlo oduzimanje servisa jer su Marach i Pavić igrali sjajno. U devetom gemu, kod vodstva 5:3 austrijsko-hrvatski par imao je još dvije break, odnosno set lopte, no Isner i Skupski su se izvukli.

Kada su Marach i Pavić došli do servisa za set i imali set loptu, činilo se da će to biti to, no ipak su se protivnici vratili i uspjeli doći do breaka te odvesti set u 13. igru. U tie-breaku, uz manje poteškoće, bolji su ipak bili Marach i Pavić te su s 8:6 osvojili prvi set.

Drugi srt bio je sličan prvom, samo što su Isner i Skupski prvi došli do breaka. Marach i Pavić su se brzo vratili i gem prije novog tie-breaka imali čak tri meč lopte. Činilo se da će uspjeti okončati meč, no ponovno Isner i Skupski odnekuda čupaju snagu i vraćaju se u igru.

Taj potez u posljednjem gemu im je očito dao nevjerojatnu snagu jer su tie-break odradili sjajno i s 4:7 uzeli drugi set. U posljednjem setu, tzv. produženom tie-breaku bilo je svega, ali ipak više sigurnosti i spretnosti pokazali su Marach i Pavić koji su došli do slavlja s 12:10.

Na putu za drugi finale turnira iz Masters serije stoje im pobjednici ogleda između trećih nositelja Lukasza Kubota/Marcela Mela i Marcela Granollersa/Rajeva Rama.

Masters Pariz, četvrtfinale:
Oliver Marach/Mate Pavić (1) - John Isner/Neal Skupski 7:6(6) (4)6:7 12:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!