Nogomet

Fenerbahče se u drugom dijelu spasio od poraza u najvećem turskom derbiju

Mihaela Bradovski • petak, 02.11.2018.
Fenerbahče se u drugom dijelu spasio od poraza u najvećem turskom derbiju
Foto: EPA

Veliki turski derbi između Galatasaraya i Fenerbahčea okončan je remijem nakon što je Galatasaray ispustio dva gola prednosti. Bez obzira na ovaj remi, Fenerbahčeu prijeti padanje u zonu ispadanja ovisno o ostalim rezultatima...

Fenerbahče nastavlja seriju utakmica bez pobjede, otkaz je dobio Philip Cocu, ali to nije rezultatski puno toga promijenilo. Ipak u klubu mogu biti koliko-toliko zadovoljni i ovim remijem koji je ostvaren protiv velikog rivala, u gostima i u trenucima kada je forma Fenerbahčea na dnu.

Galatasaray je bolje otvorio utakmicu i stigao je do vodstva u 31. minuti kada je Ryan Donk nakon kornera iz blizine poslao loptu u mrežu. Vrlo brzo moglo je biti već i 2:0, Gumus je pucao glavom, ali vratnica je spasila Fener.

Ipak na startu drugog poluvremena Galatasaray postiže drugi zgoditak. Prvo je Fenerbahčeov vratar Tekin krasno obranio pokušaj Onyekurua, lopta je izbačena u korner nakon kojeg Martin Linnes odličnim udarcem izvana podiže na 2:0.

U zadnjih 25 minuta počeo je Fenerbahče igrati bolje i stigao je do poravnanja. U 65. minuti dosuđen je kazneni udarac uz konzultaciju VAR-a, Muslera je prekršajem zaustavio Islu, a Mathieu Valbuena smanjio je na 2:1.

Osokoljeni gosti stigli su sedam minuta kasnije i do poravnanja fantastičnim udarcem Jailsona s ruba kaznenog prostora, lopta je neobranjivo završila u gornjem kutu Muslerinog gola.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao iako je Fenerbahče imao nekoliko dobrih prilika, ali nije ih iskoristio. S ovim bodom Galatasaray je barem napredovao za jedno mjesto te je bod iza vodećeg Basaksehira, a Fenerbahče je poziciju iznad zone ispadanja, na 15. mjestu, s dva boda više od Rizespora i Akhisara te tri boda više od posljednjeplasiranog Erzuruma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!